Author picture

Železarji napad okrepili s še enim Fincem

Hokejistom HDD Sij Acroni Jesenic se pred začetkom nove tekmovalne sezone pridružuje nova okrepitev. To je finski napadalec Niki Huovinen, ki igra na položaju centra.

Niki je 26-letni napadalec, ki v višino meri 180 centimetrov. Svoje hokejsko znanje je kalil v mladinskih finskih ligah, v tujini pa se je prvič preizkusil v sezoni 2020/21 kot član madžarskega kluba Fehervari Titanok.

image0

V lanski sezoni je zaigral za kar tri različna moštva. V drugi finski ligi je za Peliitat in FPS na 25 tekmah zbral štiri točke. Nazadnje pa je v drugi norveški ligi nosil še dres Narvika.

Houvinen se bo naši ekipi pridružil v četrtek, s klubom pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23. Vanjo je vključena tudi preizkusna doba, ki Fincu poteče zadnji dan septembra.

O prihodu na Jesenice je spregovoril tudi najnovejši Železar, Niki:Agent mi je povedal za možnost, da zaigram na Jesenicah, ki je ena izmed vodilnih ekip v Alpski hokejski ligi. To sem videl kot priložnost za svoj razvoj in možnost za osvojitev pokala, kar je kombinacija, ki sem jo iskal za prihajajočo sezono. Pri 26. letih si želim osvojiti pokal, saj do sedaj te sreče še nisem imel. Spremljal sem Jesenice v pretekli sezoni, ki je bila odlična. Verjamem, da tako igralci kot vodstvo želijo narediti še korak višje in tudi sam želim biti del tega. Videl pa sem tudi polno dvorano navijačel na zadnjih tekmah alpske lige. Priznati moram, da je po slikah izgledalo fantastično in tudi sam bi si želel to doživeti. Veselim se prihajajoče sezone in upam, da ostanemo zdravi in osvojimo naslov prvaka.”

Nove okrepitve v napadu je vesel tudi trener moštva Gaber Glavič: “Niki je igralec, ki želi igrati s pakom. Ima dobro razumevanje igre. Pričakujem, da bo dodana vrednost naši ekipi predvsem pri deljenju ploščkov našim strelcem.”

Niki, dobrodošel na Jesenice!

Delite s prijatelji

Povezano