Author picture

Železarji neuspešni v branjenju naslova državnih prvakov

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v torek zvečer izgubili še na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva. Ekipa Olimpije je bila v Tivoliju tokrat boljša s 5-0 in jeseniške hokejiste izločila iz boja za naslov državnega prvaka.

Kljub zanesljivemu prvemu mestu po rednem delu domačega prvenstva so tako aktualni prvaki ostali brez finalnega boja. Večni rivali so bili na obeh derbijih polfinala prevelik zalogaj za borbene Železarje, ki se bodo v nadaljevanju sezone vseeno še naprej potegovali za naslov prvakov v alpski ligi.

Povratni obračun polfinala, ki so ga varovanci Nika Zupančiča začeli s tremi goli zaostanka, se je začel po željah gostiteljev, ki so prek Koblarja povedli v 14. minuti. Prednost Ljubljančanov pa je na 2-0 že tri minute pozneje ob dveh igralcih več na ledu povišal Leclerc.

Kljub izjemno majhnim možnostim za uspeh se Jeseničani vseeno niso predali in si ustvarili nekaj lepih priložnosti. Tudi tokrat pa plošček kar ni in ni želel v nasprotnikovo mrežo. Neučinkovitost gostov je Olimpija znova kaznovala v 37. minuti, ko je zadel Šturm.

Igra Gorenjcem ni stekla niti v zadnjem delu tekme. V zadnjih 20 minutah so poskušali doseči vsaj častni zadetek, a jim je tudi za to malo zmanjkalo. Na drugi strani so bili večni rivali znova dobro strelsko razpoloženi, saj so do konca srečanja dosegli še dva zadetka. Obakrat je Oscarja Froberga premagal Sodja.

Jeseničani so vseeno v letošnji sezoni večkrat dokazali svojo vrednost in kvaliteto, ki v polfinalnih dvobojih v rezultatskem smislu ni bila odražena. Železarji so redni del državnega prvenstva zaključili kot prvi in z enim samim porazom. Tudi večne rivale, ki so bili v vlogi izrazitih favoritov, pa v domači Podmežakli premagali s kar 3-0. Tudi ob številnih nesrečnih odsotnostih nekaterih nosilcev igre ob najmanj primernem času pa Gorenjci niso uspeli pripraviti nove senzacije.

Kratek komentar na celotno sezono državnega prvenstva in o ponesrečenem izpadu v polfinalni seriji, pa je podal tudi Anže Pogačar:

“Kljub zahtevnemu urniku v mednarodni ligi AHL smo vse tekme rednega dela državnega prvenstva odigrali v popolni postavi in osvojili prvo mesto po rednem delu. Imeli smo možnost, da bi se izognili ekipi Olimpije v polfinalu, vendar smo odigrali pošteno in korektno do sebe in ostalih sodelujočih ekip. Žal smo za nagrado dobili v polfinalu ekipo Olimpije. V polfinalni seriji je bila ekipa Olimpije enostavno boljša in kvalitetnejša zato jim čestitam za uvrstitev v finale. Osvojeno končno tretje mesto v državnem prvenstvu je za našo ekipo neuspeh, saj si vsako sezono želimo biti najboljši v državi. Iz različnih razlogov (Covid, poškodbe…)  podoba naše ekipe v polfinalni seriji žal ni bila dobra in prava. Odgovornost na vseh nas, ki delujemo v klubu je, da v naslednjih dneh strnemo vrste, saniramo poškodbe, napolnimo baterije in našo bledo podobo iz polfinalnih tekem popravimo na prihajajočih tekmah Alpske lige.”

Čeprav Železarjem ni uspelo ponoviti lanskega presenečenja in izločiti večnih rivalov, pa bodo jeseniški hokejisti kmalu poskušali pozabiti na neuspešno polfinalno serijo in bodo pozornost obrnili proti vse pomembnejšemu nadaljevanju sezone v alpski ligi. V tem regionalnem tekmovanju edini slovenski predstavniki še naprej veljajo za glavne favorite za osvojitev lovorike. To vlogo bodo poskušali upravičiti 17. februarja, ko bodo v domači Podmežakli gostili Cortino.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano