Author picture

Železarji ostajajo neustavljivi, v Salzburgu že do 15. zaporedne zmage

Hokejisti Sij Acroni Jesenic nadaljujejo svoj neverjeten zmagovalni niz. V alpski ligi so v četrtek zvečer v Salzburgu s 4:1 premagali ekipo RedBull Juniors.

Železarji so dobili še en derbi vodilnih ekip alpske lige. Da jim v tem tekmovanju letos ni para, fantje dokazujejo iz kroga v krog. Tudi po 17. tekmi sezone pa ostajajo pri enem samem porazu. Že na 15. zaporedni tekmi so zabeležili vse tri točke. Tudi tokrat pa pri nadaljevanju niza niso imeli nikakršnih težav.

Tekmo je naša ekipa odprla kot se spodobi. S številnimi priložnostmi in nevarnimi streli proti nasprotnikovim vratom. Na drugi strani pa mladim hokejistom iz Salzburga ni uspelo razviti svoje igre. Prevlado na ledu je z golom za vodstvo v enajsti minuti kronal Eric Pance. Slednji je že drugi zadetek tekme dosegel slabih pet minut pozneje, ko se je znova izkazal letos izven serijski powerplay Železarjev, ki so po prvi tretjini vodili z 2:0.

Tudi v drugem delu tekme naša ekipa ni popuščala z vršenjem pritiska na nasprotnikova vrata. Po številnih strelih proti svojemu golu je bil v 34. minuti še enkrat premagan Egger. Za 3:0 je zadel Luka Ulamec, ki je delo varovancev Gabra Glaviča v nadaljevanju naredil še toliko lažje.

Naša ekipa je ob visokemu vodstvu v zadnjo tretjino lahko vstopila bolj sproščena. Tudi to je Železarjem pomagalo pri hitrem zadetku za 4:0. Že po dobri minuti nadaljevanja ga je dosegel Jaša Jenko. Naša naloga je bila tako obračun le še mirno pripeljati do konca. In četudi je v 54. minuti za častni gol Salzburga Anttija Karjalainena premagal Assavolyuk, je to zanesljivo vodilnemu moštvu alpske lige tudi uspelo.

Že šestnajsto zaporedno zmago bodo jeseniški hokejisti lovili v soboto, ko v dvorano Podmežakla prihaja zasedba Zell am Seeja.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano