Author picture

Železarji po odlični zadnji tretjini do nove zmage

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so prišli do še sedme zaporedne zmage v alpski ligi. V soboto zvečer so bili v dvorani Podmežakla s 4-1 boljši od zasedbe Vipitena.

Jeseničani so še enkrat več dokazali, zakaj v alpski ligi letos sodijo med glavne favorite za osvojitev naslova prvaka. Tako kot na vseh do sedanjih tekmah letošnje sezone, so bili namreč tudi tokrat zanesljivo boljši tekmec.

To so dokazali že v deveti minuti srečanja, ko je Železarje v vodstvo z natančnim strelom ob igri z igralcem več povedel Aljoša Crnovič. Za zadetek pa sta mu podala Jenko in Pance. Slovenski državni prvaki so tudi v nadaljevanju več napadali in streljali, a v prvem delu igre prednosti niso uspeli povišati.

Zato je po premoru sledila kazen v obliki izenačujočega gola Niklasa Sala. Ta je v 23. minuti kot edini premagal znova zanesljivega Oscarja Froberga, ki je v jeseniških vratih ubranil skoraj 96% nasprotnikovih poizkusov. Teh se je do konca obračuna nabralo 24. Železarjem Jakoba Rabanserja na drugi strani do naslednjega premora med tretjinama ni uspelo še enkrat ukaniti.

Je pa zato vodilna ekipa alpske lige še enkrat več svojo kakovost dokazala v tretji tretjini, v kateri je končno do izraza prišel najboljši napad tekmovanja. Železarji so še enkrat več dokazali, da so v letošnji sezoni izredno nevarni ob igri z igralcem več. V 44. minuti je namreč ob novem powerplayu gnečo pred vrati italijanske zasedbe po podajah Planka in Urukalo izkoristil Sašo Rajsar. Že štiri minute zatem je domačinom odločilno prednost srečanja celo ob igri z igralcem manj po podaji Viikile zagotovil Eric Pance. Piko na i za novo zasluženo zmago Jeseničanov pa je še z drugim golom ob igralcu manj na ledu postavil Žiga Urukalo. Tudi v 59. minuti tekme sta bila v zadetek kot asistenta vpletena Pance in Viikila.

Železarji so z novimi tremi točkami tako še utrdili naziv najboljše obrambe in najboljšega napada lige. Prav tako pa imajo na vrhu alpske lige še naprej tri točke prednosti pred moštvom Asiaga. Prav ta bo v torek zvečer v Podmežakli naslednji tekmec varovancev Nika Zupančiča.

Delite s prijatelji

Povezano