Železarji Podmežaklo odprli z maščevanjem prvakom alpske lige

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so se na peti pripravljalni tekmi pred tekmovalno sezono 2022/23 pomerili z aktualnimi prvaki alpske lige. Na prvi tekmi v Podmežakli so Asiago premagali z 2:0.

Po uvodnih dveh porazih v pripravljalnem obdobju so Železarji v torek zvečer prišli do še tretje zaporedne zmage. Po skupni zmagi v poletni ligi na Bledu so se na prvi domači tekmi v novi sezoni Asiagu vsaj delno odkupili za poraz v lanskem napetem finalu alpske lige.

V vmesnem času si je Asiago prislužil tudi igranje v ICE Hockey League, a to jeseniških hokejistov ni zaustavilo na obračunu proti svojim alpskim rivalom. Pred domačimi navijači je naša ekipa povedla že v tretji minuti tekme, ko je že prvo od petih iger z igralcem več izkoristil mladi Latvijec Rudolf Polcs.

V nadaljevanju tekme so Železarji pokazali zelo dobro igro v obrambi. Veseli nas lahko dejstvo, da je v igri podprvakov alpske lige viden napredek iz tekme v tekmo. Tudi proti favoriziranemu tekmecu varovanci Gabra Glaviča niso delovali le enakopravno, ampak skozi večji del tekme celo bolje od Italijanov. To dokazuje tudi razmerje v strelih, ki je bilo s kar 39:20 nagnjeno na stran gostiteljev.

Ti so skozi celotno tekmo neuspešno poskušali prebiti obrambo Gorenjcev in oremagati vratarja Anttija Karjalainena, ki je poskrbel, da Jesenice še na drugi zaporedni tekmi niso prejele niti enega zadetka. Svojo mrežo je namreč proti izbrani ekipi Slovenije pred tem nedotaknjeno ohranil tudi Gašper Pajntar.

V zadnji tretjini je Asiago za izenačenje moral tvegati še več. Na koncu obračuna so novinci v razširjenem avstrijskem prvenstvu iz vrat povlekli celo svojega vratarja. Tudi ob poskusih z dodatnim napadalcem pa so se Železarji dobro ubranili in še potrdili zmago. Končni izid je z zadetkom v zadnji minuti tekme postavil Erik Svetina.

Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli Jeseničani že v petek, ko bo v Podmežaklo prišla ekipa iz Linza.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano