Author picture

Železarji poletno ligo začeli s preobratom in zmago nad Ferencvarošem

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na svoji tretji pripravljalni tekmi pred začetkom nove tekmovalne sezone prišli do prvi zmage. Poletno ligo na Bledu so odprli s prepričljivo zmago nad Ferencvarošem.

Železarji so z uspehom v petek zvečer dokazali, da jim blejski led v pripravljalnem obdobju ustreza in tudi letos tradicionalno poletno ligo začeli z zmago. Ta pa vseeno ni bila enostavno priigrana, saj so do zgodnjega vodstva prišli gosti. Madžarska ekipa je povedla že v drugi minuti po zadetku Kestile.

Jeseniški hokejisti so že v prvi tretjini nekajkrat nevarno ogrozili nasprotnikovega vratarja, a je ta v prvi tretjini vseeno ostal nepremagan. Gorenjci so se zavedali, da v prvem delu niso pokazali kakovosti, ki so jo sposobni, zato so proti madžarskim vratom v drugem delu še bolj pritisnili. Agresivnejša igra pa se jim je tudi poplačala.

V 28. minuti je rezultat s svojim prvim golom v dresu Jesenic izenačil mladi Latvijec Rudolf Polcs. Že kmalu zatem pa so Železarji prikazali pravo malo šolo igre z igralcem več. V roku štirih minut je Ferencvaroš zbral štiri različne kazni, kar so v tri zadetke pretvorili lanski podprvaki alpske lige.

V 35. minuti je jeseniške hokejiste v vodstvo popeljal junak številnih tekem v lanski sezoni Erik Svetina. Že dobro minuto zatem je grobo igro madžarskih tekmecev z zadetkom kaznoval še Luka Ulamec. Končni izid pa še dobro minuto pozneje za dopolnjen popoln preobrat postavil Jaša Jenko.

V zadnji tretjini so naši vzhodni sosedi vseeno še poskušali zmanjšati zaostanek, a je vsak njihov poskus zaustavil vratar Antti Karjalainen. Ferencvaroš je v zadnji minuti obračuna celo iz vrat vzel svojega čuvaja mreže in poskušal s šestimi hokejisti v polju, a so varovanci Gabra Glaviča brez večjih težav tekmo pripeljali do konca in se veselili prve zmage v pripravljalnem obdobju.

Po zasluženi zmagi časa za veselje vseeno ne bo veliko časa. Železarji se bodo namreč že v soboto zvečer, prav tako na Bledu, za skupno zmago na poletni ligi pomerili z izbrano ekipo Slovenije.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano