Author picture

Železarji povozili Celjane za veliki finale državnega prvenstva

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so se brez težav uvrstili v veliki finale državnega prvenstva. Na drugi polfinalni tekmi so v torek zvečer v gosteh ekipo Celja premagali s 7:0.

Po prepričljivi domači zmagi na prvi tekmi je naša ekipa na drugem polfinalnem obračunu celjsko ekipo premagala še z večjo lahkoto. Kljub dobrim predstavam v rednem delu državnega prvenstva Celjani najbolj vroči ekipi alpske lige, ki je izjemno formo iz regionalnega prenesla še v domače tekmovanje, niso mogli parirati. S prepričljivo zmago pa smo se prav tako po letu premora znova uvrstili v finale, kamor tudi spadamo.

To so jeseniški hokejisti dokazali že v prvi tretjini, v kateri je blestel predvsem Žan Jezovšek. Ta nas je v vodstvo popeljal v deveti minuti, prednost ob igralcu več podvojil tri minute pozneje, po dobrih 14 minutah pa poskrbel celo za hattrick. Gre za enega najhitrejših hattrickov v polfinalih državnega prvenstva, z njim pa je Jezovšek še enkrat potrdil svojo izjemno strelsko formo.

Kljub njegovim trem golom Železarji v prvi tretjini še niso rekli zadnje. Za 4:0 je v zadnji minuti zadel še Rudolfs Polcs. Podobno odločno je naša ekipa vstopila tudi v drugi del tekme. Že v prvi minuti nadaljevanja je namreč izid 5:0 postavil Luka Ulamec in s tem že pred polovico obračuna le tega praktično že odločil.

Prav ob polovici tekme se je naš trener Gaber Glavič odločil za menjavo vratarjev. Iz vrat je odšel Antti Karjalainen, med našima vratnicama pa ga je zamenjal Urban Avsenik. Oba sta tudi tokrat svoje delo opravila odlično, saj sta ostala nepremagana.

Na drugi strani pa se je kljub visokemu vodstvu še nadaljeval festival zadetkov v celjski mreži. V 48. minuti je svoj prvi zadetek sezone dosegel Martin Bohinc, ki je z golom uradno za seboj pustil težave s poškodbami. Končni izid pa je v zaključku znova dosegel Žan Jezovšek, ki je bil tako s štirimi goli in asistenco prvo ime srečanja.

Že v četrtek Železarje čaka nov izziv v alpski ligi. V Salzburgu se bodo v derbiju vodilnih ekip lige pomerili z moštvom RedBull Juniors.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano