Železarji pred krstnim finalom Alpske lige

Napetost narašča, vzdušje je iz sekunde v sekundo bolj naelektreno, odštevajo se dnevi, ure, minute. Železarji namreč vstopajo v finalno serijo Alpske hokejske lige. V soboto se žačenja težko pričakovan finale Alpske hokejske lige. Za naslov prvaka se bodo pomerili z rivalom Asiagom, ki bo imel v seriji na tri zmage prednost domačega terena.

DSC 7545 1

Naši borci so se za prvo uvrstitev v finale pošteno potrudili in pokazali ogromno borbe in terme. V četrtfinalni seriji proti Gherdeini so bili Železarji na lepi poti do polfinala. Na prvih dveh tekmah so si z izidoma 4-0 in 2-3 priigrali prednost dveh zmag. Stvari so se zataknile v lovu na odločilno tretjo zmago. Na krilih izjemnega vratarja Furlonga je Gherdeina v Podmežakli zmagala s 5-1, v domači dvorani pa še s 4-2.

Tako je potnika med najboljša štiri moštva regionalnega tekmovanja odločila peta tekma. Jeseničani so za napredovanje pred glasnimi domačimi navijači slavili z 2-1. Oba zadetka pa je za Železarje dosegel Erik Svetina. S svojim drugim pa je ekipo v polfinale popeljal dobro minuto pred koncem tekme.

V polfinalu so se Jeseničani srečali s starimi znanci iz Rittna. Ti so na prvi tekmi v Podmežakli klonili z rezultatom 2-1, nato pa presenetili z izjemno grobo in celo umazano ter nevarno igro. Italijani so doma z zmago s 3-2 serijo izenačili.

Vseeno pa so naši fantje pokazali iz kakšnega testa so in kako močna volja in trma jih spremljata na ledni ploskvi in ob njej. Nasprotni ekipi so se postavili po robu in na tretji tekmi slavili s kar 6-0. Uvrstitev v finale pa potrdili že na četrti tekmi. Potem ko so Jesenice zapravile prednost s 4-1, je odločilno zmago z zadetkom v podaljšku gostiteljem vseeno priigral Finec Eetu Elo.

Jeseniške hokejiste v finalu čaka dvoboj z največjimi rivali tekmovanja, člani Asiaga. Z njimi so se Železarji letos v regionalnem tekmovanju srečali že petkrat, enkrat pa tudi v celinskem pokalu v Franciji. Gre za najboljši moštvi rednega dela in Master Rounda, zato si jeseniški ljubitelji hokeja lahko obetate pravo poslastico.

Vse gostujoče tekme, si boste navijači lahko ogledali na kanalih Šport TV. Vse navijače, ki bi si želeli ogledati tekme v živo v Italiji, pa si karte lahko zagotovite po ceni 20 eur preko spletnega nakupa ali na blagajni pred dvorano. Za jeseniške podpornike je rezerviran sektor A. Prosimo vas, da pred odhodom preverite pogoje za zajezitev korona virusa v Italiji. Obvezno je tudi nošenje mask FFP2.

Vsekakor pa se vidimo v torek, ko se finalna serija seli v domačo dvorano Podmežakla. Ne izgubljajte časa z izgovori, ker jih tokrat ne sme biti! Pridite in podprite naše železarje na prvem finalu Alpske hokejske lige. Karte si zaradi velikega zanimanja priskrbite pravočasno na vseh Petrolovih servisih ali preko spletnega nakupa.

SE VIDIMO! Ena ekipa, eno srce!

FINALNA SERIJA – SPORED TEKEM:

  1. tekma – 9. 4. 2022 ob 20:30, Asiago
  2. tekma – 12. 4. 2022 ob 19:00, Jesenice (VSTOPNICE)
  3. tekma – 14. 4. 2022 ob 20:30, Asiago
  4. tekma – 16. 4. 2022 ob 20:00, Jesenice
  5. tekma – 19. 4. 2022 ob 20:30, Asiago
naslovna playoff pravamm copy

Delite s prijatelji

Povezano