Author picture

Železarji pričakovano nadigrali Bled

HDD SIJ Acroni Jesenice – HKMK Bled 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Državno prvenstvo

Ponedeljek, 23. 11. 2020, ob 19.00

Na vrsti je “trojček domačih”. Železarji bodo v treh dneh odigrali tri tekme, dve od teh v sklopu državnega prvenstva. Danes je v Podmežakli gostoval Bled, jutri sledi tekma Alpske hokejske lige proti drugi ekipi KAC-a, v sredo pa bomo gostili še HK Celje. Naši fantje, ki so letos v državnem prvenstvu še neporaženi, so bili veliki favoriti proti ekipi Bleda, ki se trenutno nahaja na 6. mestu prvenstvene razpredelnice.

2 zadetka v razmaku ene minute

V naših vratih je tokrat začel Urban Avsenik, nasproti mu je stal Mark Justin. Veseli dejstvo, da se je v ekipo vrnil Jaka Šturm. Že v 2. minuti srečanja je prišlo do izključitve na strani gostov. Blejčani, na čelu z Justinom, so odbili vse naše napade. Na začetku 8. minute smo povedli, po tem, ko je Stojanu in Djumiču, ki je matiral Justina, uspelo izpeljati krasno akcijo. Le minuto kasneje je bilo že 2:0, med strelce se je vpisal Sašo Rajsar. Tudi v nadaljevanju smo spremljali enosmerni promet. Jeseničani so do konca tretjine zapravili še dva powerplay-a, vodstva jim do piska sirene ni uspelo povišati.

Železarji v nadaljevanju niso popuščali

Jeseničani so v 2. tretjino vstopili z igralcem manj, izključen je bil Jezovšek. Blejčani so bili daleč od zadetka. Takoj za tem so imeli powerplay tudi naši fantje in tokrat so ga po zadetku Patrika Rajsarja vendarle izkoristili. Le 2 minuti kasneje je bil Patrik znova neoviran pred Justinom in zadel je še enkrat. Na naslednji zadetek smo čakali do 32. minute. S krasnim strelom je na 5:0 povišal Jezovšek. Do konca tretjine sta imeli obe moštvi po enkrat številčno premoč, a jima rezultata ni uspelo spremeniti.

Patrik Rajsar potrdil zanesljivo zmago

Ekipa Bleda se je odločila za menjavo v vratih, priložnost je dobila Pia Dukarič, ki pa je klonila takoj po vstopu v igro. Premagal jo je danes razpoloženi Patrik Rajsar. Blejčani so imeli kasneje, ob prednosti igralca več, priložnost za častni zadetek, a se obramba Železarjev ni pustila premagati. V 51. minuti je Dukaričeva s čudovitim posredovanjem po projektilu Stojana, poskrbela za vrhunec dneva v blejski ekipi. Do konca tekme smo videli še 2 izključitvi na naši strani, rezultat pa se ni spremenil in nove tri točke v državnem prvenstvu so pod streho.

Komentar po zmagi je podal Urban Avsenik:

“Tekmo smo odigrali zelo disciplinirano. Obramba je naredila svoje, tako da jaz nisem imel skoraj nič dela. Glede na to, da sem po enem mesecu spet branil, je bilo super. V naslednjih 48. urah gremo po novih 6 točk!”

Delite s prijatelji

Povezano