Železarji pripravljalno obdobje začeli s porazom proti Pustertalu

Hokejist HDD Sij Acroni Jesenic so v petek zvečer odigrali prvo pripravljalo tekmo v sezoni 2022/23. V Brunicu so gostovali pri “prvoligašu” Pustertalu in morali priznati premoč z 2:0.

Jeseniški hokejisti so imeli pod vodstvom novega trenerja Gabra Glaviča prvič priložnost svoje sposobnosti dokazati tudi proti na papirju kakovostnejšemu tekmecu. Član ICE Hockey League se je na domačem ledu izkazal za pretrd oreh, a so tudi edini slovenski predstavniki v alpski ligi tekmo lahko izkoristili za nabiranje forme.

V prvi tretjini prijateljskega obračuna sta se obe ekipi predstavili z veliko energijo in ustvarili priložnosti na obeh straneh. Svojo je v 11. minuti za vodstvo gostiteljev z natančnim strelom izkoristil Morten Jensen.

Železarji so lovili priključek. V drugem delu tekme so kar trikrat zaigrali z igralcem več, a so Volkovi po zaslugi razpoloženega vratarja Jacoba Smitha tudi po 40. minutah uspeli ohraniti minimalno prednosti.

V zadnji tretjini so bili znova nevarnejši hokejisti Pustertala. Že v uvodnih minutah so oblegali vrata debitanta Anntija Karjalainena, ki se je kar nekajkrat izkazal z dobrimi obrambami. Vseeno je v nadaljevanju moral še drugič po plošček v svojo mrežo. Tja ga je za končni izid 2:0 poslal Filip Ahl. Železarji kljub povišanju zaostanka niso obupali. Še naprej so iskali pot mimo domače obrambe, a se vratar Smith ni dal premagati.

Novo priložnost za uigravanje in dokazovanje bodo imeli jeseniški hokejisti že čez teden dni, ko bodo v Budimpešti gostovali pri ekipi MAC. Prvo tekmo nove sezone alpske lige pa bodo desetega septembra proti Cortini odigrali v domači Podmežakli.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano