Author picture

Železarji pripravljeni na novo sezono

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so s prvim avgustom uradno začeli priprave na tekmovalno sezono 2022/23, ki prinaša številne nove izzive.

Pod vodstvom novega trenerja Gabra Glaviča se je moštvo že zbralo pred dvorano Podmežakla in začelo s prvimi treningi pred novo sezono. V njej bodo Železarji znova nastopali v alpski ligi in v regionalnem tekmovanju napadali svoj krstni naslov prvaka, ki se jim v zadnjih letih vztrajno izmika. Jesenice bodo tudi v sezoni 2022/23 po lanski uvrstitvi v finale sodile v ožji krog favoritov lige, ki je v svoj sistem uvedla nekaj sprememb.

DSC 1935

V alpski ligi bo v njeni sedmi izvedbi nastopalo 15 ekip. Vse bodo v rednem delu med seboj igrale dvakrat, najboljših pet pa se bo uvrstilo v tako imenovani master round. Vsi krogi končnice se bodo tokrat igrali na štiri zmage. Edini slovenski predstavniki bodo svoje nastope v alpski ligi začeli desetega septembra.

Do takrat moštvo čaka še veliko zahtevnih treningov in pripravljalnih tekem. Teh bodo pred začetkom sezone Železarji odigrali kar osem. Prvo med njimi že 12. avgusta, ko bodo gostovali pri Pustertalu. Teden dni pozneje sledi v Budimpešti sledi še eno gostovanje proti ekipi MAC, s katero so se Jeseničani že srečali v lanskem letu. 25. avgusta bo na Bledu na sporedu tradicionalna poletna liga. Do začetka sezone pa se bodo lanski finalisti alpske lige pomerili še z drugo ekipo Linza, Kitzbühlom in štiri dni pred začetkom nove sezone znova z ekipo MAC.

DSC 1690

Po dolgo pričakovani združitvi obeh jeseniških moštev bo ekipa Jesenic letos izgledala precej drugače. V klubu je vseeno ostalo kar nekaj ključnih hokejistov lanske sezono, vključno s kapetanom Gašperjem Glavičem, najboljšim strelcem Ericom Pancetom in ostalimi. Obenem pa so se ekipi pridružili številni mladi talenti slovenskega hokeja, ki bodo svoj potencial poskušali dokazati v kakovostnejšem tekmovanju.

Prav tako ne smemo pozabiti na nove obraze, ki so na Jesenice prispeli iz tujine. Iz Latvije je moštvo okrepil napadalec Rudolfs Polcs, iz Finske pa branilec Niki Blomberg ter vratar Annti Karjalainen. Klub sicer še naprej vztrajno išče hokejiste, ki bi moštvo pred prihodnjo sezono lahko še okrepili. Tudi v tekmovalnem letu 2022/23 pa bodo Železarji odkrito napadali obe domači lovoriki.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano