Author picture

Železarji s še eno finsko okrepitvijo

Pred dnevi smo naznanili novo finsko okrepitev v napadalski vrsti Železarjev. Jesperiju pa se pridružuje še en finski napadalec, Eetu Elo, ki se bo skupaj z ekipo boril v novi sezoni 20212/2022.

Gre za 25 letnega, krilnega napadalca, ki je večino svoje kariere odigral v domači Finski. Prav tako kot napadalec Jesperi pa je bil tudi Eetu, v zadnji sezoni član poljskega kluba Sanok, kjer je na 30 tekmah dosegel 16 golov in 15 podaj – skupaj 31 točk. Glavna odlika Eetuja je smisel za doseganje zadetkov, kar smo opazili tudi v našem klubu. Da gre za kvalitetnega napadalca priča tudi dejstvo, da je bil član reprezentance finske vse do 20 leta.

11

Eeto pa nam je pred svojim prihodom na Jesenice zaupal: “Jesenice so pokazale veliko interesa, da bi se pridružil ekipi. Njihova pričakovanja in cilji so v prihajajoči sezoni zelo visoki, kar mi je zelo všeč. Želim si prevzeti veliko vlogo v ekipi in napadalski vrsti Železarjev. Vem, da je bila jeseniška ekipa v ligi zelo uspešna in upam, da bo tako tudi v prihajajoči sezoni in da bom del teh uspehov. Prav to pa je eden glavnih razglov, da sem se odločil priti na Jesenice.”


Svojo izjavo in menenje o prihodu Eetu Eloa, pa nam je zaupal tudi glavni trener, Nik Zupančič: “Eetu Elo je drsalno dober igralec, ki ima kvalitetni strel kar bo zelo pomembno v fazi napada ter v igri z igralcem več. Ima tudi  smisel za kombinatoriko, karakterno pa je zrel in komunikativen tako, da ne bo imel težav z vklopom v novo okolje. Viikila in Elo sta v mlajših kategorijah že igrala skupaj tako, da lahko rečem, da na ledu odlično sodelujeta. Kot trener sem zelo zadovoljen, da sta se odločila, da bosta v prihodnji sezoni nastopala za HDD SIJ Acroni Jesenice. Prepričan sem,  da bosta dodana vrednost za našo ekipo.”

Eetu, dobrodošel Podmežaklo!

Delite s prijatelji

Povezano