Železarji se ne ustavljajo, v Podmežakli do osme zaporedne zmage

Hokejisti Sij Acroni Jesenic nadaljujejo z izjemnimi predstavami v alpski ligi. V soboto zvečer so za osmo zaporedno zmago v regionalnem tekmovanju v dvorani Podmežakla s 4-1 premagali ekipo Fasse.

Naši fantje so še drugič v dveh dneh dokazali, da so res ekipa, ki jo je v letošnji sezoni izjemno težko premagati. Niti točke jim tekmeci niso uspeli odščipniti že na osmih zaporednih obračunih alpske lige. Popoln izkupiček pred domačimi navijači pa so Železarji ohranili tudi po tekmi s Fasso.

Kljub temu, da ekipa ni imela veliko časa za počitek po petkovi zmagi nad Lustenauom, so jeseniški hokejisti v dvoboj vstopili energično in odločno nadaljevati zmagoviti niz. Občutno boljši so bili že v prvem delu tekme, v katerem so Fasso nastreljali s 17:4. Premoč pa je z novim golom v deveti minuti kronal Žan Jezovšek.

Tudi v drugi tretjini je naše moštvo dominiralo. A v 23. minuti je sledil nepričakovan hladen tuš. Gostje so prek Iorija ukanili vratarja Gašperja Panjtarja, ki je tokrat dobil priložnost za dokazovanje in se izkazal z 92.9% ubranjenih strelov.

Nepričakovan izenačujoči zadetek naših fantov vseeno ni spravil iz tira. Stvari je na pravo mesto v 35. minuti znova postavil v zadnjem obdobju neverjetno vroč Žan Jezovšek. Tudi v drugi tretjini so Jeseničani proti vratom Vaya sprožili kar 17 strelov, a je bil čuvaj mreže Fasse odlično razpoložen.

Kljub temu so ga v Podmežakli nepremagljivi Jeseničani znova strli v 51. minuti, ko je svoj prvi gol v alpski ligi dosegel mladi Lovro Kumanović. Fassa do konca obračuna ni več uspela resneje ogroziti zasluženega vodstva naših fantov. Ti so svojo prevlado potrdili še z enim golom v 59. minuti, ko je bil znova uspešen petkov junak tekme Rudolfs Polcs.

Po dveh zaporednih domačih zmagah v dveh dneh bodo Železarji naslednjo tekmo alpske lige odigrali v gosteh. In sicer v sredo proti Rittner Baumu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano