Železarji se od leta 2020 poslavljajo z visoko zmago

HD Hidria Jesenice – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:7 (2:1, 0:6, 0:0)

Državno prvenstvo

Sobota, 26. 12. 2020, ob 18.00

Železarji so nocoj odigrali še zadnjo tekmo v koledarskem letu 2020. Na sporedu je bil lokalni obračun, tokratni gostitelj je bila ekipa HD Hidria Jesenice. Od zadnje tekme z Mariborom je v našem taboru prišlo do nekaterih kadrovskih sprememb. Ekipi se je do konca sezone priključil 20-letni vratar Žiga Kogovšek, ki je rdeči dres nosil že v zadnjih treh sezonah. Registrirali smo tudi 17-letnega Lana Matijo Jana, ki bo za nas do konca sezone nastopal v Alpski hokejski ligi, v državnem prvenstvu in IHL, pa bo igral za ekipo Celja. Ahmet Jakupovič bo po novem del naše ekipe tudi v državnem prvenstvu, Maj Tavčar, Žan Primožič in Maks Perčič, pa bodo v dresu HD Hidria Jesenice nabirali dodatne minute v ligi IHL. Po slabem mesecu dni je ekipo zapustil Matic Török, ki se je vrnil nazaj na Finsko. Maticu se zahvaljujemo za njegov doprinos in mu želimo uspešno nadaljevanje sezone!

Smola za našega kapetana

Na včerajšnjem treningu je Andrej Tavželj prejel plošček v roko in zlomil podlahtnico. Andrej je danes že uspešno prestal operacijo, poškodba pa ga bo od ledenih ploskev oddaljila za vsaj dobra dva meseca. Kapetanu želimo vse dobro in čim prejšnje okrevanje.

Slaba 1. tretjina naših fantov

V vratih naših je začel Urban Avsenik, čuvaj na nasprotni strani pa je bil Gašper Panjtar. Železarji so ekspresno povedli. Že v 16. sekundi srečanja je bil uspešen Blaž Tomaževič. Za tem smo videli po eno izključitev na vsaki strani. Ob številčni prednosti je ekipa Hidrie izpeljala krasno akcijo in rezultat je bil v 7. minuti poravnan. Zadel je Juš Dobravec. Kmalu za tem sta bila izključena Djumič in Stojan in mladi Jeseničani so imeli krasno priložnost, da bi celo povedli. Avsenik se je moral izkazati z nekaj dobrimi posredovanji in ostalo je pri 1:1. Hidria je dobro nadaljevala in v 13. minuti so znova igrali z dvema igralcema več. S strelom z modre črte je Nik Pem razparal mrežo Avsenika in poskrbel za presenetljivo vodstvo. Naši fantje so ob koncu tretjine vendarle pritisnili na plin, a je razpoloženi Panjtar poskrbel, da je njegova ekipa odšla na odmor z minimalnim vodstvom.

Železarji postavili stvari na svoje mesto

Naši fantje so v 2. tretjino krenili odločno. Priigrali so si nekaj priložnosti in bili v 23. minuti nagrajeni s powerplayem. Izkoristil ga je Erik Svetina in poskrbel za novo izenačenje. Le dobro minuto kasneje je z razdalje krasno zadel še Jezovšek in Železarji so postavili stvari na svoje mesto. Do polovice srečanja smo zapravili novo številčno premoč, a kljub temu še enkrat zatresli mrežo Panjtaja, krasno je zadel Stojan. Naši fantje so nadaljevali z dobro igro. V 45. minuti je Šturm izpeljal čudovito akcijo in jo kronal s 5. zadetkom v mreži Hidrie. Do konca tretjine je Šturm zadel še enkrat, enako je storil tudi Jezovšek in po 40. minutah je na semaforju kazalo 2:7.

Zadnja tretjina le še stvar formalnosti

V zadnji tretjini je priložnost v vratih Hidrie dobil Nejc Žagar. Sicer pa smo prvih nekaj minut gledali podobno igro kot v 2. tretjini. Večino prometa se je odvijalo pred vrati Žagarja, ki se je ogrel z nekaj dobrimi posredovanji. V 46. minuti smo zapravili svoj 5. powerplay na tekmi. Svojo 6. številčno premoč so v 52. minuti imeli tudi hokejisti Hidrie, a so bili tudi oni neuspešnejši. Čas na semaforju se je hitro iztekal, večjih priložnosti ni bilo, zmagovalec pa je bil znan že kar precej časa. Ostalo je pri 2:7 in Železarji se od leta 2020 poslavljajo z visoko zmago.

Izjavo po tekmi je podal branilec Luka Ščap:

“Prvo tretjino nam ni šlo po planu. V 12 minutah smo si nabrali preveč izključitev. Drugo tretjino smo se v garderobi zmenili, da igramo svojo igro. Stopili smo na gas, zabili šest golov in pokazali kdo smo. Tekmo smo za tem zanesljivo pripeljali do konca.”

Delite s prijatelji

Povezano