Železarji še tretjič v Podmežakli do zmage brez prejetega gola

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so dosegli še tretjo zaporedno zmago v alpski ligi. Še tretjič zapored pa so na domačem ledu prav tako ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. V petek zvečer so s kar 6:0 premagali Bregenzerwald.

Železarji so s četrto zmago na svoji peti tekmi v alpski ligi znova ujeli priključek z vodilnim Unterlandom. Odlično igro v obrambi, ki so jo kazali že v pripravljalnem obdobju, pa so zanesljivo prenesli tudi v redni del sezone. Še na tretji domači tekmi so varovanci Gabra Glaviča tekmeca premagali brez ploščka v svojem golu, ki ga je danes zanesljivo branil Urban Avsenik. Slednji je na svojem debiju v novi sezoni ubranil vseh 23 strelov tekmecev.

Prvega od skupno 37 strelov Jesenic pa je v gol Felderja v 13. minuti pospravil Eric Pance. Že štiri minute pozneje je prevlado gostiteljev v prvi tretjini kronal še Jaša Jenko, ki je znova unovčil letos izjemno nevaren powerplay Železarjev.

Tudi v drugi tretjini so jeseniški hokejisti takoj dokazali, da so vladarji Podmežakle. Po 56. sekundah je za 3:0 zadel Žan Jezovšek. To je bil tudi edini zadetek v drugem delu tekme, v katerem so si gostje sicer ustvarili nekaj priložnosti, a zadeti niso uspeli.

Že v zadnji tretjini so podprvaki alpske lige znova dokazali, da so boljši tekmec. V na začetku mirni tretjini je v 52. minuti še drugi gol dosegel tudi letos izjemni Eric Pance. Čeprav se je jeseniška zmaga že zdela zapečatena, pa Gorenjci niso popuščali vse do konca obračuna. V 59. minuti je prav tako svoj drugi gol večera dosegel razpoloženi Žan Jezovšek. Piko na i ob najvišji zmagi sezone pa je osem sekund do konca postavil Luka Ulamec. Ta je še pred tem pri dveh zadetkih podal, kar tri asistence pa je zbral preostali član drugega napada domačih Gašper Seršen.

Kljub novi zmagi Jesenice ne bodo imele veliko časa za slavje. Nov izziv naše borce namreč čaka že v soboto, ko bodo gostovali pri vselej neugodnemu Zell am Seeju.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano