Železarji so nazaj!

Z veseljem sporočamo, da naša ekipa, po prisiljenem premoru zaradi okužb s koronavirusom, nadaljue s treningi na ledeni ploskvi dvorane Podmežakla. Veseli smo, da so fantje zdravi ter pripravljeni na nove izive v državnem prvenstvu in Alpski hokejski ligi. Železarje čaka cel kup tekem v mesecu novembru, prva bo že v četrtek, ko se bosta v državnem prvenstvu udarili dve jeseniški ekipi, HDD SIJ Acroni Jesenice in HD Hidria Jesenice.

Več o trenutnem stanju v ekipi, nam je zaupal trener Mitja Šivic:

“Stanje po tem našem covid premoru, v katerem je bila velika večina fantov pozitivna na virus, je takšno, da ni najboljše. Fantje so izgubili precej moči. V ekipi imamo mlade fante, ki potrebujejo dnevni proces, zato je izguba tolikšnih dni prava mala katastrofa. Ampak tako to je, nismo samo mi v tem “šmornu”. Iz te situacije bomo poskušali potegniti čim več pozitivnih stvari, dejstvo pa je, da so tisti, ki so oboleli in so imeli vsaj nekaj simptomov, po desetih dneh karantene, predvsem v fizičnem smislu, veliko izgubili. Te fante, z neko zdravo pametjo, počasi priključujemo v trening in z njimi postopoma nadaljujemo stvari. Tisti fantje, ki pa niso obloleli, pa delujejo zelo dobro oziroma so imeli možnost, da celo nadgradijo svojo fizično podobo.”.

DJF 1594

Trener Mitja Šivic je podal komentar po vrnitvi na ledeno ploskev. Foto: Domen Jančič

Mitja Šivic nam je zaupal tudi plane pred pred prihajajočimi tekmami:

“Trenutno stanje je tako, da smo bili zdaj od srede do sobote na ledu in trenirali. Poudarek je bil samo na temu, da pridemo nazaj v tako obliko, da lahko prihodnji teden začnemo delati resno. Čakalo nas bo veliko tekem in testov. Upam, da se bodo fantje do četrtka, ko nas čaka prva tekma, toliko sestavili, da nas tekma ne bo povozila in se bo kasneje spet treba postavljati na noge. Želim si, da bomo iz tekme v tekmo fizično rasli, za vse ostalo me niti ne skrbi. Kar se tiče naslednjih tekem, pa gremo tekmo po tekmo. Vsi vemo, kakšna imamo pričakovanja. Želimo si dobro delati, se temeljito pripraviti na vsakega nasprotnika in poskusiti zmagati vse tekme. Veseli me, da so vsi zdravi. To pomeni, da imamo spet konkurenco v moštvu in ta konkurenca nas bo sigurno prinesla stopničko višje.”.

Delite s prijatelji

Povezano