Author picture

Železarji suvereno preko Celja

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK Celje 10:1 (1:0, 4:0, 5:1)

Državno prvenstvo

Nedelja, 13. 12. 2020, ob 17.00

Danes pozno popoldan smo Železarje znova spremljali na delu. Tokrat so se v sklopu državnega prvenstva srečali s Celjem. V vratih je začel Avsenik, prvič pa sta priložnost v rdečem dresu dobila tudi novinca, Matic Török in Maks Perčič. Ekipa Celja je v Podmežaklo pripotovala le z 11 igralci v polju in dvema vratarjema.

Zadetek v 33. sekundi za minimalno vodstvo

Na prvi zadetek smo morali čakati zgolj 33 sekund, svoj prvi strel na tekmi je realiziral Patrik Rajsar. Podal mu je novinec v moštvu, Matic Török. V naslednjih minutah smo videli po eno izključitev na vsaki strani. Tako Avsenik, kot na drugi strani Trelc, se nista pustila premagti. Sledila je nova ofenziva Železarjev, a so se gostje uspešno obranili. Naši fantje so do konca tretjine zapravili še 3 powerplaye in ostalo je pri 1:0.

Tekmece zlomili v 2. tretjini

Uvod v 2. tretjino je postregel z novima izključitvama Celjanov. Več kot 40. sekund smo napadali s petimi proti trem, a tudi tokrat nismo uspeli premagati izjemno razpoloženega Trelca. Sedmo izključitev Celjanov pa smo v 27. minuti vendarle izkoristili. Iz neposrednje bližine je Trelca matiral Erik Svetina. Pritiski naših fantov so se nadaljevali in na polovici tekme so imeli gostje tudi kar precej športne sreče, da so iz svoje mreže pobrali zgolj dva ploščka. V 33. minuti smo povsem zasluženo podvojili prednost. Z zadetki sta se izkazala Sodja in Jezovšek. Do konca tretjine smo videli neuspešen powerplay gostov in številne nove priložnosti domačih. Eno od teh je 24 sekund pred piskom sirene unovčil Patrik Rajsar.

10 golov v mreži Celja

Na nov gol v mreži gostov smo čakali do 44. minute, ko je Patrik Rajsar dosegel hat-trick. Le 48 sekund kasneje je zadel še njegov brat Sašo in na semaforju je kazalo že 7:0. Ofenziva naših ni pojenjala, le minuto kasneje se je med strelce vpisal še Stojan. Domov o končnem zmagovalcu ni bilo že dolgo več, kljub temu, pa se naši fantje še niso ustavili. V 54. in 55. minuti sta zadela Šturm in Crnovič in na semaforju je bilo že 10:0. Celjanom je minuto in pol pred koncem uspelo doseči častni zadetek, uspešen je bil Kastelic in postavil končnih 10:1. Naši fantje bodo Celjanom že v torek vrnili obisk v njihovi ledeni dvorani.

Komentar po visoki zmagi je podal Bine Mašič:

“Težko se je pripraviti na take tekme, bili smo malo utrujeni, ampak moraš igrati 100 %. Pokazali smo, da smo boljši in da imamo več kvalitete. V torek spet odnesemo tri točke”.

Delite s prijatelji

Povezano