Author picture

Železarji suvereno preko Celovčanov

HDD SIJ Acroni Jesenice – EC KAC II 8:2 (2:0, 3:2, 3:0)

Alpska hokejska liga

Torek, 24. 11. 2020, ob 19.00

Danes je bila na sporedu zadnja “Return2Play” tekma za Železarje. Naši fantje so odigrali povratni obračun proti ekipi EC KAC II, ki bi moral biti že dober mesec nazaj, a je bil takrat zaradi okužb v taboru Celovčanov prestavljen. Naj osvežimo vaš spomin. Fantje so prvo tekmo v Celovcu dobili s 3:2 in so imeli pred večernim dvobojem zadetek prednosti.

Lepa prednost po prvih 20. minutah

Železarji so dobro odprli srečanje. Vratar Celovčanov Florian Vorauer je bil na preizkušnjah že od prve minute, na drugi strani pa je bil Žan Us praktično brez dela. To se je hitro odražalo tudi na rezultatu, saj je že v 5. minuti Šturm naše fante popeljal v vodstvo. Tudi v naslednjih 10. minutah je razmerje moči na ledeni ploskvi ostalo enako. Rdeči so si priigrali nekaj lepih priložnosti. Eno od teh so kronali v 14. minuti, ko je bil pred golom izjnajdliv Mirko Djumič. 5 minut pred koncem tretjine so si gostje prislužili prvo malo kazen na tekmi, ki pa je našim fantom ni uspelo pretvoriti v zadetek. Celovčani so do izteka prvih 20. minut enkrat nevarneje ogrozili vrata Usa, ki pa se je izkazal in Železarji so odšli na odmor z lepo prednostjo.

Kar 5 golov v 2. tretjini

Uvod v 2. tretjino ni bil nič kaj drugačen od tistega v 1. tretjini. Naši so bili precej boljši in v 23. minuti je Sašo Rajsar s krasnim strelom poskrbel za 3. zadetek v mreži Celovčanov. Gostje so bili konstantno pod pritiskom in v 26. minuti so bili izključeni še drugič na tekmi. Naši fantje powerplaya niso odigrali dobro, gostom so po napaki celo ponudili priložnost za short-handed gol, a Celovčani tega niso znali izkoristiti. Na polovici tekme so fantje v rdečem zadeli še dvakrat. Uspešna sta bila Rajsar in Sodja. V nadaljevanju je našim fantom malenkost popustila koncentracija. Jezovšek si je najprej prislužil 10-minutno disciplinsko kazen, kasneje pa so Celovčani hitro prišli do dveh zadetkov. Pirmann in Ploner sta poskrbela, da je bil rezultat po 40. minutah 5:2.

Celovčanom na koncu nasuli kar 8 zadetkov

Železarji so atomsko vstopili v zadnjo tretjino. Že po 22. sekundah je Ahmet Jakupovič poskrbel za 6. zadetek v mreži KAC II. Fantje so nadaljevali z občutno boljšo igro od nasprotnika in brez težav držali visoko prednost v skupnem seštevku dveh tekem. V 51. minuti je sledila nova izključitev gostov. Tokrat smo powerplay izkoristili že po nekaj sekundah. Z branilskega položaja je Svetina snel pajčevino iz Vorauerjevih vrat. Le nekaj minut kasneje smo znova izkoristili številčno premoč, za 8:2 je po krasni podaji Tomaževiča zadel Jaka Sodja. S tem izidom se je tekma tudi končala. Naši fantje so pokazali super predstavo. S skupnim rezultatom kar 11:4, se več kot zasluženo veselijo novih treh točk.

Jutrišnja tekma s Celjem znova prestavljena

Obveščamo vas, da je jutrišnja tekma proti ekipi HK Celje znova prestavljena zaradi premajhnega števila celjskih hokejistov. Nov termin tekme bomo z vami delili naknadno.

Komentar po zmagi je podal strelec dveh zadetkov, Jaka Sodja:

“Tekma je bila zelo zanimiva. Bilo je veliko vzponov in padcev. V drugi tretjini smo malo popustili, ampak smo se na koncu pobrali in odigrali tekmo tako kot znamo. Delali smo manjše napake, ki smo jih hitro popravili, tako da smo na koncu lahko zadovoljni z novi tremi točkami, s katerimi smo prišli proti vrhu lestvice.”

Delite s prijatelji

Povezano