Author picture

Železarji tudi drugi del alpske lige začeli z zanesljivo zmago

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so uspešno začeli tako imenovani Master Round alpske lige. Na prvi tekmi drugega dela so v gosteh s 6-2 premagali hokejiste Fasse.

Železarji so v petek zvečer tako izjemno krenili v fazo tekmovanja, v kateri se bodo pomerili s preostalimi šestimi najboljšimi moštvi rednega dela alpske lige. Tudi na gostovanju pa so jeseniški hokejisti nadaljevali zmagoviti niz, ki v regionalnem tekmovanju zdaj traja že enajst zaporednih tekem.

Tudi tokrat pa se kljub na koncu zanesljivi zmagi za slovenske prvake tekma ni začela brez težav. Te so se kljub prevladi na ledu začele v 13. minuti, ko je pri domačih igro z igralcem več izkoristil najboljši strelec alpske lige Tedesco. Slednji je tudi postavil končni izid prve tretjine, ki jo je tako dobila Fassa.

Varovanci Nika Zupančiča so odgovorili v 25. minuti. Neuspešno izkoriščanje priložnosti, ki se je vleklo že od derbija v državnem prvenstvu, je prekinil Erik Svetina. A tudi v drugi tretjini so Italijani uspeli premagati letos odličnega Oscarja Froberga. V 28. minuti je bil natančen Iori, znova ob powerplayu.

Znova je na plan prišla znamenita gorenjska trma, s katero so se jeseniški hokejisti že pred zaključkom druge tretjine znova vrnili v obračun. Za ponovno izenačenje je v 37. minuti v polno streljal Jesperi Viikila.

Sledila je odločilna tretja tretjine, v kateri najboljše moštvo tekmovanja ni pustilo dvoma o tem, kdo je bil tudi v petek boljši tekmec. Prvega od kar štirih golov v zadnjih dvajsetih minutah je zabil Nejc Brus. Železarji se niso več obračali nazaj. Prednost gostov je povišal Andraž Zibelnik. V 51. minuti je vse dvome o zmagovalcu razblinil Jaša Jenko, dobro minuto pred koncem pa piko na i postavil Luka Ulamec.

Te je po tekmi povedal: “Vemo, da je vsaka tekma Master Rounda težka in tudi ta je bila. Sploh, ker je Fassa dvakrat povedla. Vseeno smo se zbrali in začeli delati prave stvari. Dali smo gole, ki smo jih morali in na koncu gladko zmagali.”

Na krilih odlične zadnje tretjine so Jeseničani tako ohranili minimalno prednost na vrhu lestvice, ki so si jo priigrali z dominantnim prvim mestom po rednem delu tekmovanja. V petek so se sicer s po dvema podajama v taboru slovenskih prvakov izkazali tudi Svetina, Pance, Sotlar in Sršen. Vsi člani moštva pa bodo imeli novo priložnost za dokazovanje že v soboto, ko bodo Jeseničani na derbiju vodilnih gostili Asiago.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano