Author picture

Železarji tudi proti Linzu nadaljevali zmagovalni niz

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so zmagali še na četrti zaporedni pripravljalni tekmi pred začetkom tekmovalne sezone 2022/23. V petek zvečer so bili v dvorani Podmežakla s 3:2 boljši od ekipe Linz Steel Wings.

Po dveh zmagah na poletni ligi in uspehu nad prvaki alpske lige so jeseniški hokejisti svoj zmagovalni niz na prijateljskih obračunih podaljšali že na štiri. Tudi na drugi zaporedni domači tekmi so dokazali, kdo je v Podmežakli glavni in dober teden pred začetkom regionalnega tekmovanja še enkrat več potrdili dobro formo.

Tokrat se tekma sicer ni začela po željah gostiteljev. Ti so namreč že v peti minuti prejeli prvi zadetek po dveh zaporednih tekmah z zaklenjenimi vrati. Gašperja Panjtarja, ki je znova dobil priložnost za dokazovanje, je premagal Bucenieks.

A Železarje prejeti zadetek ni iztiril. Že v uvodnih minutah so bili boljši tekmec in to potrdili z golom za izenačenje v 12. minuti, ko je premoč domačih kronal Mark Sojer. Že v prvi tretjini so varovanci Gabra Glaviča nasprotnika pošteno namučili in proti vratom Sommerja sprožili 15 strelov.

To je bil le začetek prevlade podprvakov alpske lige. Ti so svojo premoč v nadaljevanju le stopnjevali. Na koncu pa tekmeca nastreljali s kar 46:16. Ob tem razmerju ni presenetljivo, da so edini gol drugega dela tekme dosegli prav Železarji. Jesenice je v zasluženo vodstvo popeljal Luka Ulamec.

Tudi v tretji tretjini pred domačimi navijači Gorenjci niso želeli le mirno popeljati tekme do konca, ampak Avstrijcem dokazati, da so kakovostnejše moštvo. Napadali so in napadali, svojo prednost pa podvojili šele v 55. minuti. Takrat je že peto igro z igralcem več izkoristil vse bolj razpoloženi Jaša Jenko.

Vseeno so se hokejisti Linza izkazali kot trd oreh in se že dobri dve minuti pozneje znova približali le na gol zaostanka. Pajntarja je šele z drugim (in zadnjim) strelom v zadnjih 20 minutah proti domačim vratom še enkrat premagal Bucenieks. Avstrijci so priključek v zadnjih sekundah lovili celo brez vratarja. A znova trdna domača obramba jim ni več ponudila priložnosti za zadetek.

Železarji so tako prišli do nove zaslužene zmage in nadaljevanja spodbudnega niza. Igra Jesenic v zadnjem obdobju dviga apetite pred začetkom alpske lige, v kateri bo naša ekipa znova lovila naslov prvaka. Še zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom sezone pa bodo jeseniški hokejisti odigrali v torek proti madžarski zasedbi MAC.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano