ŽELEZARJI V PRIHAJAJOČI SEZONI TUDI NA KONTINENTALNI POKAL

Celinski pokal, katerega v pretekli sezoni, zaradi korona virusa ni bilo, se vrača. To leto pa bodo slovensko zastavo zopet zastopali Železarji, ki so se omenjenga temovanja nazadnje udeležili v sezoni 2018/2019.

kontinentalen3

Celinski pokal, ki je bil lansko leto odpovedan zaradi korona virusa, je letos zopet pridobil svoje mesto v urniku prihajajoče hokejske sezone. “Celinska” sezona se bo pričela 24. septembra in bo potekala v 4 fazah, zaključni turnir pa bo svoje mesto zasedel v mesecu januarju. V turnirju bo sodelovalo 20 klubov iz 20 držav. Barve Slovenije pa bodo zastopali prav naši Železarji, ki so si z osvojitvijo naslova državnega prvaka, prisvojili svoje mesto v tekmovanju. Rdeča brigada se je omenjenga tekmovanja nazadnje udeležila v sezoni 2018/2019 in izpadla v prvem krogu tekmovanja.

Naši borci se bodo tekmovanju pridružili v drugem delu tekmovanja, med 22. in 24. oktobrom v francoskem Amiensu. V boju za tretji krog, se bo naša ekipa spopadla z gostiteljem Amiens Gothiques, poznanim tekmecem iz Alpske lige Asiagu in enem od zmagovalcev septembrskega prvega dela.

Zmagovalec tekmovanja bo znan med 7. in 9. januarjem, ki se ga bosta udeležili najboljši moštvi vsake skupine, gostil pa ga bo eden od štirih predstavnikov zadnje četverice.

20 klubov iz 20 držav pa se ne bo borilo le za naziv zmagovalca, temveč tudi za igranje v hokejski ligi prvakov v naslednji sezoni.

Amiens, prihajamo!

Delite s prijatelji

Povezano