Železarji v zadnji tretjini do zmage nad mestnim tekmecem

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na drugi tekmi državnega prvenstva v sezoni 2021/22 prišli do še druge zmage. Tokrat so bili v dvorani Podmežakla z 8-4 boljši od jeseniške Hidrie.

Po zanesljivi zmagi nad Celjem z 10-1 so se na drugi tekmi domačega prvenstva Jeseničani morali za tri točke precej bolj potruditi. Da bodo mestni tekmeci zahtevnejši nasprotnik od pričakovanj, se je pokazalo že v 34. sekundi tekme, ko je aktualne prvake z golom šokiral Domen Lukan. Železarji rezultata kljub številnim strelom do konca prve tretjine niso uspeli izenačiti.

V drugem delu je skrbi varovancev Nika Zupančiča še povečal Eduard Chekmaev, ki je v 26. minuti gostiteljem prinesel prednost kar dveh zadetkov. Nova klofuta je prebudila moštvo Jesenic, ki so v 29. minuti končno prišli do prvega gola. Strelec je bil še naprej odlično razpoložen Eetu Elo. Manj kot minuto pozneje pa rezultat izenačil kapetan moštva Gašper Glavič.

A hokejisti Hidrie še niso rekli zadnje. Sledil je nov hladen tuš za Železarje, ko je v 32. minuti Urbana Avsenika premagal Lovro Kuzmanović in gostitelje znova povedel v vodstvo. To je trajalo le štiri minute. Prednost igralca na ledu je pred koncem drugega dela igre namreč izkoristil Erik Svetina.

V zadnjih 20 minutah tekme so aktualni državni prvaki pokazali svoj pravi obraz in dosegli kar pet golov. Prvega med njimi že v uvodnih sekundah zadnje tretjine Eric Pance. Med strelce se je vpisal tudi Žiga Urukalo. Za Hidrio je zadnji gol dosegel Matevž Seršen. V zadnji tretjini pa je svojo kvaliteto še enkrat več dokazal Eetu Elo, ki je dosegel še tri zadetke. Svojega četrtega na tekmi, s katerim je postavil tudi končni rezultat 4-8, pa celo v zadnji sekundi mestnega obračuna.

Po zmagi vratar Jesenic Urban Avsenik: “Na današnji tekmi nismo izkoristili dovolj priložnosti. Nasprotniki so bili pri tem veliko boljši in s tem celo prevesili igro. Na srečo smo nadoknadili zaostanek in tekmo na koncu pripeljali do konca, kot je bilo treba.”

Naslednja tekma Jeseničane čaka v četrtek, ko bodo v alpski ligi gostovali pri Linzu.

Delite s prijatelji

Povezano