Železarji v zadnji tretjini strli odpor Rittnerja

HDD SIJ Acroni Jesenice – Rittner Buam 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 25. 2. 2021, ob 20.00

Pred Jeseničani je bil nocoj v dvorani Podmežakla nov zanimiv in zahteven dvoboj proti ekipi Rittner Buam, ki je v dosedanjem delu sezone zbrala 38 točk na 24 tekmah, kar trenutno zadostuje za 9. mesto na lestvici.

Gostje po 1. tretjini v minimalnem vodstvu

V Podmežakli se dvoboj ni začel po naših željah. V 2. minuti so gostje izkoristili svoj prvi napad. Plošček se je z vrhano mero sreče prismukal do Sharpa, ki je pred golom neoviran zadel za vodstvo. Železarji so se po prejetem zadetku prestavili pred vrata gostujočega vratarja Cavallina, a je njihov nalet v 5. minuti prekinila izključitev Djumiča. Gostje so hitro postavili svoj power play in po pol minute številčne prednosti povedli z 2:0. Neposredno pred Usom se je z iznajdljivim strelom izkazal Quinz. V 8. in 9. minuti smo videli 2 izključitvi gostov. Železrji so imeli minuto in 9 sekund časa za zadetek ob igri petih proti trem. Premoč jim je uspelo izkoristiti. Po lepih kombinacijah je na koncu podajo Hebarja izkoristil Pinelli. V nadaljevanju je tempo malce usahnil. Več od igre so imeli domači, a sprembe rezultata do konca tretjine ni bilo.

Sašo Rajsar na power playu poskrbel za izenačenje

Po minuti igre v 2. tretjini se je na klop za kaznovane usedel Crnovič. Gostje so med power playem nekajkrat sprožili z razdalje, a prave nevarnosti za Usa ni bilo. Za tem so znova sledile minute z manj priložnostimi. Na ledu je prišlo do manjših trenj in videli smo po 2 obojestranski izključitvi. V 29. minuti je sledil novi power play Železarjev, ki so ga naši ljubljenci tudi tokrat izkoristili. Po nekaj strelih je odbitek v nebranjeni del gostujoče mreže pospravil Sašo Rajsar in v Podmežakli smo bili priča več kot zasluženemu izenačenju. Po zadetku so gostje v enem od redkih protinapadov oplazili okvir vrat. Za tem smo videli še eno izključitev Rittnerja, ki pa je naši fantje tokrat niso kaznovali z zadetkom. Tretjina se je tako končala ob rezultatu 2:2.

Železarji na koncu do nove zaslužene zmage

Na začetku zadnje tretjine se je Us izkazal z nekaj dobrimi posredovanji. Jeseničani so vzpostavili ravnotežje, tudi sami nekajkrat sprožili proti vratom Cavallina, a do 50. minute je ostalo pri 2:2 in napetost je naraščala. Obe ekipi sta imeli malo prostora in sta stežka prihajali do zrelejših priložnosti. 5 minut pred iztekom rednega dela srečanja se je Železarjem ponudila možnost za prvo vodstvo na tekmi, saj so si gostje privoščili vnovično malo kazen. Že od začetka je udarna power play peterka Železarjev dobro kombinirala. Piko na i je po dobri minuti številčne premoči postavil Sodja, ko je z lepim strelom neposredno pred vrati Cavallina zadel za 3:2. Čas se je za ekipo Rittnerja neusmiljeno iztekal, za nameček pa so rdeči goste dolgo časa držali daleč stran od Usovih vrat. Minuto pred koncem je Cavallin zapustil svoja vrata, a volja po izenačenju je med gosti hitro usahnila, saj jih je doletela nova dvominutna kazen. Domači so tako zadnjih nekaj deset sekund zmago rutinirano pripeljali do konca, dokončno pa jo je dobro sekundo pred iztekom igralnega časa z zadetkom v prazno mrežo potrdil Sašo Rajsar.

Zmago sta takole na kratko pokomentirala Luka Ščap in Nik Širovnik:

“Od začetka nam ni šlo po planu, dobili smo dva hitra zadetka. Potem nam je počasi steklo in drugo tretjino smo začeli igrati tako kot smo si zamislili. Po dveh doseženih golih nam je igra še bolj uspevala in tekmo smo dobro pripeljali do konca.”

Delite s prijatelji

Povezano