Author picture

Železarji v zadnjih minutah do maščevanja proti Zell am Seeju

Hokejisti HDD Sij Arconi Jesenic so v četrtek zvečer v dvorani Podmežakla prišli do nove zmage v alpski ligi. Tokrat so bili po napetem dvoboju s 3-2 boljši od Zell am Seeja.

Slovenski prvaki so se tako tudi na drugi tekmi z avstrijsko zasedbo v letošnji sezoni za točke morali boriti vse do zadnje sekunde obračuna. Le da so bili tokrat po porazu v gosteh na domačem ledu boljši od edine ekipe, proti kateri Jeseničani pred tem niso osvojili točke.

Kljub končni zmagi se napet dvoboj ni začel po željah Železarjev. Ti so v precej zaspani prvi tretjini imeli nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili. Zato pa so svojo izkoristili gosti. Po nenavadnem odbitku je Kreuzer spravil plošček skozi noge Oscarja Froberga. S tem pa je Zell am See dobro minuto in pol pred koncem prvega dela igre prišel do minimalnega vodstva.

V drugi tretjini so gostitelji vseeno prišli do zasluženega izenačenja. V 26. minuti je lepo podajo Brusa za svoj novi zadetek dosegel Erik Svetina. Železarji v četrtek sicer niso pokazali svoje najboljše predstave. Veliko težav jim je povzročala agresivnost Avstrijcev in njihova mirna igra v obrambi, ki je uspavala tudi Gorenjce.

Ti so imeli na obračunu sicer kar nekajkrat igralca več. Po štirih neizkoriščenih izključitvah gostov je sledila kazen v 47. minuti tekme, ko je celo z igralcem manj Zell am See po golu Bergerja znova povedel. A slovenski prvaki so bili odločeni, da proti Avstrijcem ne bodo izgubili še drugič v sezoni.

Že manj kot minuto pozneje je powerplay izkoristil udarni jeseniški napad, zadel pa je Jesperi Viikila. Drugo izenačenje je dalo Železarjem še dodaten zagon. Kljub temu, da jim igra Avstrijcev ni šla na roko, pa v 59. minuti dosegli gol z zmago in nove tri točke. Po podaji Urukala je bil natančen Sašo Rajsar, ki je na osmi tekmi proti Zell am Seeju v Podmežakli jeseniškim hokejistom priigral še osmo zmago.

Maščevanje proti Avstrijcem le dokazuje, da lahko Jesenice v letošnji sezoni premagajo prav vsakega tekmeca v alpski ligi. Prednost pred drugim Asiagom pa so varovanci Nika Zupančiča zdaj s tekmo več povišali že na osem točk.

Naslednja tekma Železarje čaka že v soboto, ko se bodo v sklopu državnega prvenstva v Zalogu pomerili s Slavijo.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano