Author picture

Železarji za konec leta dobili atraktiven derbi vodilnih

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so zabeležili novo zmago v alpski ligi. V četrtek zvečer so v dvorani Podmežakla s 5-2 premagali zasedbo Rittnerja.

Derbi vodilnih ekip lestvice je postregel z veliko zanimivega dogajanja. Številni navijači v dvorani Podmežakla so bili poleg sedmih golov priča tudi številnim izključitvam, ki so le potrdile željo obeh moštev po zmagi na pomembnem obračunu.

Od vseh sedmih golov in petih, ki so končali v vratih Smitha, je bil najbrž še najlepši prvi, ki ga je po izjemnem slalomu skozi obrambo gostov dosegel Eric Pance. Jeseničani so bili v prvi tretjini zanesljivo boljši nasprotnik, kar se je še občutneje pokazalo na semaforju enajst sekund pred koncem prvih dvajsetih minut. Tudi za podvojitev vodstva slovenskih prvakov je poskrbel udarni jeseniški napad. Akcijo je zaključil Eetu Elo.

V drugi tretjini so Železarji v igri nekoliko popustili. So pa zato prvič zapele pesti. Jenko je obračunal z Osburnom in poskrbel za navdušenje v Podmežakli. Le to je v 33. minuti umiril Giacomuzzi, ki je premagal sicer znova zanesljivega Žiga Kogovška in nadaljevanje tekme naredil še nekoliko bolj zanimivo.

Vseeno je vodilna ekipa alpske lige Italijanom že v 30. sekundi tretje tretjine znova dokazala, kdo je boljši tekmec. Powerplay je izkoristila finska naveza v dresu Jesenic, strelec tretjega gola pa je bil Jesperi Viikila. Tudi tokrat pa veselje varovancev Nika Zupančiča ni trajalo dolgo. Prednost igralca na ledu so pet minut pozneje namreč izkoristili tudi Italijani. Za 3-2 je zadel Pechlaner.

A Gorenjci se vseeno niso dali zmotiti. Znova so našli odgovor za agresivno igro Rittnerja in prek Erika Svetine v 51. minuti znova podvojili svojo prednost. Nervoza v obeh taborih se je iz minute v minuto le stopnjevala, vrhunec pa doživela približno pet minut pred koncem z dvema manjšima moštvenima pretepoma, po katerih so po dvomljivih sodniških odločitvah na kopi za kaznovane obsedeli kar štirje domači hokejisti in dva člana italijanske zasedbe.

Tudi ob tem se slovenski prvaki niso dali zmotiti. Rittner ni več našel poti do jeseniških vrat. Poizkus gostov, ki so v končnici tekme igrali brez vratarja, pa je po lepi akciji Železarjev za svoj drugi gol večera kaznoval Eetu Elo.

Jesenice so tako v alpski ligi prišle do še sedme zaporedne zmage in druge v letošnji sezoni proti neposrednemu tekmecu za vrh lestvice. Na prvem mestu so z zmago na derbiju vodilnih varovanci Nika Zupančiča prav tako še povišali svojo prednost. Ta znaša že kar dvanajst točk. Jeseniški hokejisti jo bodo ponovno branili v ponedeljek, ko se bodo na prvi tekmi novega leta pomerili s Fasso.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano