Author picture

Železarji za novo zmago Dunajčanom zabili kar deset golov

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v alpski ligi dosegli novo zmago. V torek zvečer so na gostovanju na Dunaju z visokih 10-2 premagali ekipo Vienna Capitals Silver.

Jeseničani so pot do že pete zaporedne zmage v alpski ligi začeli zgodaj. Znova izredno razpoloženi Jesperi Viikila je goste v vodstvo popeljal že v tretji minuti, ko sta mu podala Svetina in Pance. Udarni napad Jesenic je ponovno udaril že šest minut pozneje, ko je prej omenjeni finski napadalec po novi podaji Panceta zadel še drugič.

Jeseniški hokejisti so bili zanesljivo boljši nasprotnik skozi celotno tekmo. To so še enkrat več dokazali v 24. minuti, ko se je Viikila znašel v vlogi asistenta, gol za 0-3 pa je dosegel Erik Svetina. S tem so Železarji le odprli izredno pestro drugo tretjino, v kateri je padlo kar sedem zadetkov. V 28. minuti je po asistenci Ščapa za 0-4 zadel Luka Ulamec. Dobro minuto zatem je vodstvo gostov zmanjšal Aschauer, že nekaj trenutkov pozneje pa ga je še enkrat več povišal Erik Pance po podaji Viikile. Do konca tretjine sta gola dosegla še Timotej Kočar (podaja Krmelja) in za dopolnjen hattrick Jesperi Viikila (podaji Svetine in Crnoviča). 24 sekund pred koncem drugega dela tekme je Oscarja Froberga kot drugi za Dunajčane premagal Maxa.

Veselja Železarjev kljub sedmim doseženim golom v 40. minutah še ni bilo konec. V zadnji tretjini so Jeseničani še potrdili, zakaj imajo v lasti najučinkovitejši napad alpske lige. V zadnjem delu igre so namreč dosegli še tri zadetke. Prvega od njih je v 46. minuti po podajah Svetine in Panceta dosegel Andraž Zibelnik, drugega v 54. Erik Svetina po podajah Crnoviča in Svetine, tretjega in skupno kar desetega pa v zadnji minuti obračuna po asistencah P. Rajsarja in Ulamca kapetan Gašper Glavič.

Vodilno moštvo alpske lige je tako brez kakršnihkoli težav nadigral zadnjeuvrščeno ekipo tekmovanja. Ob kar 56 sproženih strelih ob le devetnajstih domačih, pa so Jeseničani s kar desetimi goli prišli do nove zmage v gosteh, kjer letos še niso oddali točke. Naslednji izziv v alpski ligi slovenske državne prvake čaka v petek, ko bodo v dvorani Podmežakla gostili Feldkirch.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano