Author picture

Železarji začeli s skupnimi treningi

Igralci, HDD SIJ Acroni Jesenice, so se v ponedeljek popoldan, v Športnem parku Podmežkla, zbrali na prvem skupnem treningu pred novo sezono. Trener, Mitja Šivic, se je srečal s fanti, ki so že podpisali pogodbe in tudi z mlajšimi, ki si bodo na preizkušnji skušali zagotoviti mesto v ekipi.

Dan pred prvim treningom je pogodbo podaljšal izkušeni napadalec, Andrej Hebar, ki je po prvi skupni vadbi povedal: ”Super je bilo. Za nami je težek trening, a sam zase lahko rečem, da sem užival. Lepo je bilo videti fante po dolgem času. Vesel sem, da so se začele skupne priprave, saj je precej lažje trenirati s soigralci s katerimi se bomo, med sezono, borili za čim višja mesta v ligi. Dobrodošlo bo, da že preko poletja ustvarimo odlično vzdušje v garderobi.”

IMG 2724

Foto: Domen Jenačič

Andrej Hebar in kapetan, Andrej Tavželj, sta najbolj izkušena igralca v sicer povprečno precej mladi zasedbi:  ”Andrej je malo starejši od mene, tako, da nisem najstarejši v ekipi (smeh). Se strinjam z njim, za nas hokejiste je najlepše, ko ponovno stopimo na led. Upam, da bodo poletne priprave čim hitreje minile, da bomo vrhunsko pripravljeni na mesec avgust, ko bo prav tako težko, a to bomo s skupnimi močmi prebrodili in bomo kot ekipa še močnejši,” je bil 35-letni napadalec precej dobro razpoložen po prvem skupnem treningu.

Budno je svoje varovance na delu spremljal glavni trener, Mitja Šivic, ki se je z njimi srečal po dolgem času: “Fante sem zelo pogrešal, tako tiste, ki so se danes pojavili na treningu, kot tiste, ki jih ni več z nami. Zaradi slednjih mi je malce hudo. Je bilo pa lepo srečati tudi novince. Srečali smo se ob pravem času. Začenja se deseti teden priprav, v prejšnjih devetih tednih so trenirali sami, sedaj se začenjajo skupne priprave. Občutki so zelo pozitivni.

Mitja je bil kar zadovoljen s pripravljenostjo svojih igralcev: ”Določene stvari moram še malo preveriti. Fantje so v večini dobro trenirali, je pa tudi nekaj takih, ki so priznali, da morda niso bili najbolj zavzeti in to se dejansko takoj opazi. Na njihovo žalost bodo dobili dodatno delo, ki se jim ne bo toliko dopadlo, a tako pač je. Načeloma sem opazil, da so bili vsi aktivni in rezultati so v povprečju več kot odlični.

djf 3902

Foto: Domen Jančič

Šivic je napovedal peklensko poletje: ”Program je povsem preprost. Skupaj bomo trenirali ob ponedeljkih, sredah in petkih, za ostale dni imajo fantje predpisane programe, ki jih bodo izvajali sami. Ritem treningov bo tak, da bodo trije tedni zapored težki, nato sledi teden za regeneracijo. Tako nas do konca junija čaka zelo težko obdobje. Julija bodo fantje ponovno delali po programih, ves čas bodo aktivni tako, da bodo avgusta prišli na led pripravljeni, a ne preveč utrujeni, da bodo lahko precej motivirani.”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano