Železarji začeli s treningi pred novo sezono

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenic so danes opravili s prvim treningom in s tem uradno začeli priprave na prihajajočo sezono, v kateri bodo poizkušali s svojimi predstavami znova doseči zadane cilje.

FADC0175 C9CE 46AD A53D 4842FF0F10AF

Jeseničani bodo v pripravljalnem obdobju odigrali številne prijateljske tekme, prva resna preizkušnja pa jih čaka že v začetku septembra, ko bodo branili naslov slovenskih pokalnih prvakov. Pokalno tekmovanje bo na sporedu med 1. in 4. septembrom na Bledu.

Že dober mesec pozneje pa bodo imeli Železarji priložnost igrati v celinskem pokalu. To pravico so si priigrali z osvojenim naslovom državnih prvakov v lanski sezoni. Med 22. in 24. oktobrom se bodo v skupini D tekmovanja v Franciji pomerili z domačinom Amiensom, starim znancem Asiagom in enim od zmagovalcev prvega dela celinskega pokala.

Prav tako bodo Jesenice v novi sezoni branile naslov najboljšega kluba v državnem prvenstvu in napadala najvišja mesta Alpske lige.

V novo sezono se ekipa podaja s precej prevetreno zasedbo. Moštvo je poleti zapustilo nekaj pomembnih članov, klub pa jih je poleti poizkušal čim bolje nadomestiti. Iz ljubljanske Olimpije sta na Jesenice prišla Nejc Brus in Luka Ulamec, s Finske sta ekipo okrepila napadalca Jesperi Viikila in Eetu Elo, v jeseniški dres pa se vrača tudi Eric Pance. Prav tako so del moštva ostali številni kakovostni hokejisti iz pretekle sezone. Svoje mesto v ekipi pa si boste v preizkusnem obdobju poizkušala priigrati še mlada hokejista Ahmet Jakupović in Jaša Jenko.

88C5A099 04BE 4D6E 98B2 CE8EAC8EE335

Jesenice se v novo tekmovalno zgodbo podajajo tudi s spremenjeno trenersko ekipo. Klub bo znova vodil Nik Zupančič, ki je v preteklosti z Jesenicami že dosegel odlične rezultate, pomagal pa mu bo dolgoletni član jeseniškega moštva Miha Brus.

Našim Železarjem želimo obilo sreče v prihajajoči sezoni. Več o danšnjem treningu pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

Delite s prijatelji

Povezano