Železarji zanesljivo do prve domače zmage v alpski ligi

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na drugi domači tekmi nove sezone alpske lige prišli do prve zmage v dvorani Podmežakla. V soboto zvečer so z 8-2 premagali italijansko moštvo Fassa Falcons.

Železarji so že v prvi tretjini veliko napadali in v uvodnih dvajsetih minutah zbrali kar dvajset strelov na nasprotnikova vrata. Vseeno pa Jeseničani pri zaključevanju akcij niso bili dovolj učinkoviti. Do dveh izredno ugodnih situacij za dosego zadetka je prišla tudi Fassa, a je Oscar Froberg obakrat dobro posredoval, zato prisotni navijači v Podmežakli v prvi tretjini niso videli gola.

Druga tretjina se ni začela po željah domačinov, ki so se po vsega 16 sekundah po koncu premora znašli v zaostanku ob zadetku McParlanda. A šok za Železarje ni trajal dolgo. V 25. minuti je vratarja Vaya premagal Jesperi Viikila in poravnal rezultat. Podala sta Elo in Zibelnik. V vodstvo je Jesenice z lepim prodorom po podajah Ulamca in Patrika Rajsarja šest minut pozneje povedel Gašper Glavič. Kapetan moštva je skupaj s Ščapom sodeloval tudi pri tretjem golu Jesenic, ko je v 35. minuti svoj prvi zadetek v alpski ligi v jeseniškem dresu dosegel Luka Ulamec. Enako je še pred koncem tretje tretjine uspelo Andražu Zibelniku, ki je po podajah Glaviča in P. Rajsarja postavil končni rezultat druge tretjine na 4-1.

O tem, kateri klub je bil v soboto boljši, ni bilo dvoma niti v zadnji tretjini, v kateri so Jeseničani le še potrdili svojo dominanco. Že v prvi minuti zadnjega dela igre je kazenski strel zapravil Viikila, ki pa se je za zapravljeno priložnost odkupil s podajo za gol Eeta Eluja v 45. minuti. Na visokih 6-1 je pet minut pozneje po podaji Kočarja povišal Luka Ščap.

Že pol minute zatem je Fassa sicer uspela odgovoriti s svojim drugim zadetkom tekme. Dosegal ga je Iori. A tudi to Železarjev ni zaustavilo. Do konca tekme sta namreč gola dosegla še Erik Svetina in Patrik Rajsar. Pri obeh zadetkih je podal Ulamec, po eno asistenco pa sta zbrala Planko in Glavič. Tako so Jeseničani visoko gostujočo zmago v zadnjem krogu nagradili še z zanesljivim uspehom na domačem ledu in italijansko zasedbo ugnali kar z 8-2.

Po visoki zmagi je o svojem prvem zadetku za Jesenice v alpski ligi spregovoril branilec Andraž Zibelnik: “Občutek je zelo dober. Sploh zadeti pred domačimi navijači, ki so si lahko ogledali tekmo. To je lep trenutek, ki si ga bom zagotovo zapomnil.”

Jeseničane naslednja tekma čaka v torek, ko bodo v sklopu državnega prvenstva gostili moštvo Slavije. V naslednjem tednu pa jih v alpski ligi čakata tudi dve gostovanji pri celovškemu KAC-u in Cortnini. O prihajajočih obračunih napadalec Luka Ulamec: “Mi vsako tekmo začnemo z isto mentaliteto. Poizkušamo početi prave stvari, zmagati in pokazati, da smo najboljši. V alpski ligi nas zdaj čakata dve tekmi proti nasprotnikoma, ki zaenkrat igrata zelo dobro. Nanju se bomo morali dobro pripraviti in za zmago igrati po naših najboljših močeh.”

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano