Author picture

Železarji zapravili prvo priložnost za polfinale

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na tretji četrtfinalni tekmi alpske lige doživeli svoj prvi poraz v končnici. V soboto zvečer je bila v Podmežakli s 5-1 boljša Gherdeina.

Hokejisti Jesenic so po dveh zmagah proti italijanski zasedbi na tretjem obračunu morali priznati premoč tekmecu. Gherdeina je z organizirano igro prav tako končala niz petih zaporednih zmag Železarjev, ki so zapravili prvi plošček za polfinale. Rezultat v zmagah je v seriji tako zdaj 2-1.

Italijani so v soboto v tekmo vstopili zelo energično in borbeno. Zavedali so se, da bi bila v primeru poraza njihova sezona že končana. Povesti jim je uspelo že v šesti minuti, ko je Oscarja Fröberga premagal Galassiti.

Gorenjci v soboto niso bili pravi. Organizirana in agresivna obramba gostov jim je povzročala obilico težav. Napake varovancev Nika Zupančiča pa je Gherdeina redno kaznovala s hitrih protinapadov. Takšnega so prikazali tudi v 14. minuti, ko so prednost podvojili z zadetkom Moroderja.

Tudi v drugi tretjini Jesenicam ni uspelo premagati znova izjemnega Furlonga v vratih Gherdeine. Kar nekaj nevarnih poskusov Italijanov je uspel zaustaviti tudi Fröbergu, zato je rezultat po dveh tretjinah ostal 0-0.

V lovu na povratek v tekmo so Železarji v zadnji del vstopili z bolj napadalno in tvegano igro. A ta se jim ni izplačala, saj so tudi tokrat prvi udarili gostje. Ti so v 44. minuti še povišali prednost prek Kasslatterja. Že minuto pozneje pa povedli celo z 0-4. Strelec je bil znova Moroder.

Jeseniški hokejisti vseeno niso vrgli puške v koruzo. Še naprej so streljali in napadali. Trud se jim je vsaj delno poplačal v obliki časnega gol Eetuja Eloja v 51. minuti z igralcem več. V zadnjih minutah so Železarji tvegali še več in iz vrat poklicali Fröberga. Ob napadu s šestimi igralci v polju pa je končni rezultat z golom v zadnji minuti na drugi strani postavil Kasslatter.

Kljub porazu imajo edini slovenski predstavniki v alpski ligi še naprej v svojih rokah prednost v zmagah. Za uvrstitev v polfinale jim še vedno manjka le ena. Lovili jo bodo že na torkovem obračunu v Val Gardeni.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano