Zgodovinsko uspešen redni del zaključili z novo zmago

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so odigrali še zadnjo tekmo rednega dela alpske lige. Tudi v četrtek zvečer pa so na gostovanju pri Lustenauu prišli do zmage. Končni izid je bil 6:2 v korist Železarjev.

Tako kot skozi celotno sezono je naša ekipa tudi na zadnji tekmi rednega dela regionalnega tekmovanja dokazala, da ji v alpski ligi letos res ni para. Na 28 tekmah so naši borci zmagali kar 25-krat, z le tremi porazi pa tekmecem oddali rekordno malo točk. Skupno so jih osvojili kar 75 in tekmece pošteno pustili za seboj.

Zadnje tri točke so zabeležili po zaslugi nove dominantne predstave v Avstriji. Proti Lustenauu so varovanci Gabra Glaviča poskušali čim prej pozabiti na presenetljiv poraz proti Gherdeimi v Podmežakli. Ekipa je želela redni del skleniti z novo zmago in to ji je tudi uspelo.

Edini zadetek je v prvi tretjini dosegel Tjaš Lesničar, ki iz tedna v tedna postaja pomembnejši član naše zasedbe. Precej bolj pestro je bilo v drugi tretjini. Že v drugi minuti je naše vodstvo podvojil Luka Ulamec. A veselje Železarjev ni trajalo dolgo, saj sta sledili črni dve minuti naših fantov, ki jih je Lustenau izkoristil za izenačenje. Urbana Avsenika je v 24. minuti premagal König, že v naslednji pa še Koczera.

Vseeno je naš čuvaj mreže v nadaljevanju tekme dokazal, da je več kot zasluženo dobil priložnost za dokazovanje in se do konca obračuna ni več dal premagati. Zato pa smo mi na drugi strani zadeli še kar štirikrat. Še pred zadnjo tretjino sta Hansesa premagala še Žan Jezovšek in Anže Prostor.

Dominantnost skozi celoten obračun pa sta z zadetkoma potrdila še David Planko v 44. minuti in Eric Pance, ki je v zadnjih minutah obračuna postavil končni izid. S tremi asistencami se je na gostovanju v Avstriji izkazal tudi Erik Svetina, ki je pri naših zadnjih treh zadetkih prispeval asistenco.

V alpski ligi zdaj sledi malce daljši odmor, ki ga bodo Železarji izkoristili za finalne dvoboje državnega prvenstva. Na prvi tekmi proti večnim rivalom iz Ljubljane se bomo v Tivoliju pomerili v torek.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano