Žiga Urukalo in Nejc Stojan sta podaljšala pogodbi

Igralski mozaik ekipe, HDD SIJ Acroni Jesenice, za prihodnjo sezono, sestavljamo naprej. Razkrivamo imeni naslednjih branilcev, ki sta podaljšala zvestobo naši ekipi.

Žiga Urukalo, je prvi izmed članov že omenjene generacije fantov, letnika 1999, ki je zaigral v članski ekipi. 21- letni branilec je produkt jeseniške hokejske šole. V zadnjih dveh sezonah je postal nepogrešljiv člen obrambe železarjev. Zanimanje zanj so pokazali tudi v konkurenčnih klubih, Žiga pa ostaja v rdečem dresu:Sezona se je končala, kot se je. Pri tem nismo imeli česa storiti. Verjamem, da smo imeli lepe možnosti, da bi dosegli dober končni rezultat, ” se je Urukalo spomnil konca minule sezone.

Za podaljšanje pogodbe na Jesenicah sem se odločil predvsem zaradi dobrega dela, saj se želim v naslednji sezoni še izboljšati, je branilec navedel svoje razloge za nadaljevanje kariere v domači dvorani Podmežakla in naštel cilje za sezono, ki prihaja: ‘’Upam, da bomo sezono začeli v takem ritmu, kot smo prejšnjo končali. Cilj je seveda osvojiti naslov DP in se čim bolje uvrstiti v Alpski ligi.’’

IMG 2319

Foto: Domen Jančič

Tudi njegov sovrstnik in soigralec na Jesenicah iz mladinskih časov, Nejc Stojan, v naslednji sezoni ostaja član obrambe železarjev. Nejc je kot prvi izmed fantov svoje generacije zaigral v pomebnejši vlogi v članski jeseniški ekipi: ”Seveda je bilo malo razočaranja, ker smo mogli predčasno zaključiti lansko sezono. Bili smo v naletu in prepričan sem, da bi se borili za vrh v AHL,” je Stojan začutil malce grenkobe ob spominu na zaključek zadnje sezone.

”Pri mojih letih so najbolj pomembne igralne minute, saj se še razvijam. Najbolj mi odgovarja, da še naprej igram na Jesenicah,” je s svojimi besedami povedal, zakaj ostaja na Jesenicah. Pred novo sezono ni skrival svojih načrtov: ”Načrti in želje za novo sezono so, da bi iz dneva v dan postajal vse boljši in seveda, da bi postali prvaki v AHL in osvojili naslov DP.”

IMG 2316

Foto: Domen Jančič

V imenu vodstva kluba je obrazložitev za podaljšanje pogodb z obema branilcema, ki počasi trkata na reprezentančna vrata, podal športni direktor, Marcel Rodman: ”Tako Nejc kot Žiga, sta že dve sezoni stalna člana ekipe. Oba ves čas napredujeta. Nejc je visok igralec in ima prave predispozicije za hokejskega branilca. Žiga je morda bolj agilen. Oba imata precej pozitivnih lastnosti, v zadnjih sezonah sta postala pomembna člena naše ekipe. Želimo si, da bi storila še korak naprej, da bi stopila v še večje čevlje. Verjamem, da bo z njima, naša obramba v naslednji sezoni še močnejša.

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

 

Delite s prijatelji

Povezano