Zmaga na lokalnem obračunu

HDD SIJ Acroni Jesenice – HD Hidria Jesenice 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Državno prvenstvo

Četrtek, 12. 11. 2020, ob 19.00

Po prisilnem premoru se Železarji vračajo nazaj v tekmovalni ritem. Za ogrevanje je sledil lokalni dvoboj proti ekipi HD Hidria Jesenice. Železarji so bili do te tekme še neporaženo moštvo v državnem prvenstvu, s štirimi zmagami so osvojili vse možne točke. V rdečem dresu se je prvič po povratku predstavil Sašo Rajsar.

Zanesljivo vodstvo po 1. tretjini

V vratih HDD SIJ Acroni Jesenic je začel Us, nasproti mu je stal Gašper Panjtar, ki je na prijateljski tekmi v Pustertalu dobil nekaj minut priložnosti za dokazovanje tudi v našem moštvu. Prvih 5 minut tekme ni postreglo z večjimi priložnostmi, za tem pa so naši fantje prvič resneje pritisnili na vrata Panjtarja. Tomaževiču ga je v 7. minuti uspelo premagati prvič na tekmi. Le 2 minuti kasneje sta Stojan in Jezovšek povišala vodstvo Železarjev na 3:0. Gaber Glavič je takoj odreagiral in Panjtarja je v vratih zamenjal Nejc Žagar. Naši fantje so se za tem znašli z igralcem manj na ledu, kar je pridno iskoristil Lovro Kumanović in znižal na 3:1. Igra se je do konca tretjine malce umirila, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Nadaljevanje bez večjih priložnosti na obeh straneh

Naša ekipa je uvodni minuti 2. tretjine preživela z igralcem manj, izključen je bil Širovnik. Ekipa HD Jesenic si večjih priložnosti ni priigrala in ostalo je pri 3:1. Naši fantje so za tem narekovali tempo v dvorani Podmežakla. Z dobrimi posredovanji se je kar nekajkrat izkazal Nejc Žagar. Spremljali smo tretjino z malo prekinitvami in čas na semaforju se je hitro odšteval. Mladi Jeseničani so se pogumno zoperstavili izkušenejšim Železarjem, v 2. tretjini niso prejeli nobenega zadetka in rezultat je bil enak kot po koncu uvodne tretjine.

Gol Crnoviča za zanesljivo zmago

Železarji so podjetneje vstopili v zadnjo tretjino. Poskusili so z nekaj nevarnimi streli, ki jih je Žagar vselej uspešno obranil. Za tem smo spremljali nekaj več raztrgane igre na obeh straneh. Pred zadnjimi 10. minutami je bil izključen Mašič in mladi Jeseničani so znova zaigrali z igralcem več. Bili so daleč od uspeha in Železarji so ohranili varnejšo prednost dveh zadetkov. 5 minut pred koncem srečanja so imeli powerplay tudi naši fantje. Oblegali so vrata Žagarja, ki pa se še enkrat več ni pustil premagati. Minuto pred koncem je Žagar vendarle klonil, premagal ga je Aljoša Crnovič in postavil končnih 4:1 v našo korist. Fantom se je poznalo, da je bila to šele prva tekma po prisilnem počitku. Zagotovo bodo potrebovali čas, da znova ujamejo pravo formo. Kljub temu se zmagi ne gleda v zobe. Jeseničani so dobili še 5. tekmo državnega prvenstva in tako ostajajo neporaženi.

Komentar po današnji zmagi je podal branilec Nejc Stojan:

“Seveda je bilo po dolgem odmoru malce težje priti nazaj. Kljub temu smo poskušali igrati našo igro. Na začetku smo igrali enostavno, da smo prišli nazaj v ritem in proti koncu tekme nam je šlo vedno bolje. Za naprej pa moramo biti iz dneva v dan boljši in nadaljevati z igro, ki nam prinaša uspeh.”

Delite s prijatelji

Povezano