Author picture

Železarji do zmage v Kranju

HK Triglav Kranj – HDD SIJ Acroni Jesenice 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Državno prvenstvo

Torek, 13. 10. 2020, ob 18.00

Po odpovedani tekmi proti ekipi Maribora (tekma je bila registrirana s 5:0 v našo korist) in visoki zmagi proti ekipi Bleda (končalo se je z zmago s 14:0), so Železarji lovili nove tri točke v državnem prvenstvu. Tokrat so gostovali pri kranjskih orlih in upravičili vlogo favoritov. Kratko poročilo o nocojšnji tekmi, si lahko preberete v nadaljevanju.

Prva tretjina ni prinesla zadetkov

Jeseničani so nocoj nastopili v malce okrnjeni zasedbi, saj nekaj fantov še vedno sanira svoje poškodbe, veseli pa dejstvo, da na zadnji tekmi proti Linzu Jaka Sodja ni utrpel resnejše poškodbe in je nocoj že lahko pomagal svoji ekipi. V vratih Jesenic je tekmo začel Žan Us, v vratih Triglava pa Uroš Plavc. V prvih 10. minutah smo spremljali hiter hokej. Več od igre so imeli Jeseničani, ki pa Plavcu pred golom niso povzročili večjih težav. Tekma se je nadaljevala v podobnem slogu, spremljali smo oster ritem, brez večjih prekinitev. Do prve izključitve na strani Triglava je prišlo v 14. minuti, Železarji pa številčne premoči niso znali izkoristiti. Dobri 2 minuti pred koncem tretjine je bil izključen Tavželj in prvič na tekmi je bila resneje na preizkušnji naša obramba. Orli na poweplayu niso bili uspešni in tretjina se je končala z nepopularnim izidom 0:0.

Zasluženo vodstvo Železarjev

Uvod v 2. tretjino je postregel s kar nekaj priložnostmi na obeh straneh, a sta bili obrambi na čelu z Usom in Plavcem vselej na mestu. Po izključitvi Potočnika smo imeli drugič na tekmi igralca več na ledeni ploskvi. Tudi tokrat je obramba Triglava zadržala vse naše nalete. V 23. minuti nam je vendarle uspelo zadeti. Po protinapadu je plošček v nebranjeni del mreže zabil Sodja. V 32. minuti smo imeli drugič na tekmi igralca manj. Kranjčani so nekajkrat zapretili, a Us se ni dal premagati in ostalo je pri našem minimalnem vodstvu. 4 minute kasneje je Svetina po lepi akciji z desne strani premagal Plavca za vodstvo z 2.0. Do konca tretjine odmevnejših priložnosti več ni bilo in v zadnjih 20 minut smo vstopili z lepo prednostjo.

Do konca tekme je ostalo pri 2:0

Prvih nekaj minut zadnje tretjine so Jeseničani diktirali tempo. Znova smo spremljali igro z malo prekinitvami, napadi na obeh straneh pa niso obrodili sadov. Na polovici tretjine so nekajkrat nevarneje zapretili tudi Kranjčani, ki nocoj nikakor niso odigrali slabe partije proti favoriziranim Jeseničanom. Zadnjih nekaj minut smo spremljali manj atraktivno predstavo, Jeseničani so lepo nadzirali potek tekme in ohranjali varno prednost. Minuto in pol pred koncem so Triglavani poskusili z igro brez vratarja. Vse svoje moči so usmerili v napad, a vsaj častnega zadetka jim ni uspelo doseči. Z zmago z 2:0 smo tako zanesljivo prišli do novih 3 točk v državnem prvenstvu.

Kratek komentar po koncu tekme je podal Jaka Sodja:

“Z današnjo zmago smo lahko vsi zelo zadovoljni. Tekma je bila težka. Vedeli smo, da bo Kranj pripravljen, a pripravljeni smo bili tudi mi. V tekmo smo šli 100 %. Na koncu se nam je to obrestovalo in tekmo smo zaključili z zmago.”

 

Delite s prijatelji

Povezano