Author picture

Zmaga za potrditev treh točk

Steel Wings Linz – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 15. 10. 2020, ob 19.00

Po visoki domači zmagi s 5:0, so hokejisti Jesenic na gostovanju v Linzu potrjevali prve 3 točke v letošnji sezoni Alpske hokejske lige. V kader Železarjev se je po krajši odsotnosti zaradi poškodbe vrnil Mirko Djumič, tekmo je v vratih začel Žan Us. Na drugi strani je Eggerja, ki je prejšno tekmo v dvorani Podmežakla branil izvrstno, zamenjal 21-letni Paul Mocher. Razplet nocojšnje tekme si lahko preberete v nadaljevanju.

Uvod v 1. tretjino je obetal več od nadaljevanja

Tekma v Linzu se je začela po pričakovanjih, Železarji so v napad krenili že od samega začetka. V 3. minuti so imeli Gorenjci prvič na tekmi števično premoč. Nekajkrat so izvrstno postavili napadalno formacijo okrog domačega vratarja Mocherja, ki je imel precej sreče, da plošček ni končal v njegovi mreži. Takoj za tem je Ahmed Jakupovič prejel kazen 2+2 minuti in Linčani so imeli lepo priložnost, da bi povedli, a po izljučitvi Konye, se je njihova igra z igralcem več predčasno končala. Napadi so se za tem malce umirili in spremljali smo tekmo brez izrazitejših priložnosti na obeh straneh. Zadnjih 5 minut tretjine smo znova spremljali ofenzivnejšo igro Železarjev, Mocher se je moral izkazati z nekaj krasnimi posredovanji. Nobeni od ekip v prvih 20. minutah ni uspelo zatresti mreže in Železarji so tako še tretjo tekmo zapored, 1. tretjino odigrali brez prejetega, a hkrati tudi brez danega zadetka.

V nadaljevanju smo videli po gol na vsaki strani

Neatraktivna igra iz 1. tretjine, se je nadaljevala tudi na začetku 2. tretjine. Na presenečenje mnogih, so Linčani v 3. minuti nadaljevanja izkoristili napako Jeseničanov in povedli z 1:0. Uspešen je bil Fender. V naslednjih minutah smo videli nekaj priložnosti na obeh straneh, mreža pa se ni zatresla. V 28. minuti tekme smo imeli novo številčno prednost. Jeseničani so si priigrali nekaj strelov, a je Mocher zaklenil svoja vrata. Železarji so iz minute v minuto bolj stisakli obrambo Linza in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo vendarle zadeli. To jim je uspelo v 32. minuti, ko je lepo zadel Jaka Šturm. Jeseničani so vendarle “stopili na gas,” kljub temu pa jim do konca tretjine ni uspelo obrniti rezultata v svojo korist. 20 minut pred koncem so tako še vedno ohranjali visoko prednost petih zadetkov.

Jeseničani do zmage v zadnji minuti tekme

Uvod v zadnjo tretjino je znova prinesel hladno prho našim fantom. Že po minuti in 5. sekundah je bil uspešen Fedor in domači so še drugič na tekmi povedli. Njihovo veselje na srečo ni trajalo dolgo, saj je že minuto kasneje Tomaževič poskrbel za izenačenje. Tempo se je za tem znova umiril, obrambi si na obeh straneh nista priovščili večjih napak. Železarji so v zadnjih 10. minutah vendarle odločneje krenili po tretji zadetek. Slabih 7 minut pred koncem so napadali ob igri z igralcem več, zrelim priložnostim pa je bil vselej znova kos domači vratar Mocher. 46 sekund pred koncem so naši fantje stvari vendarle postavili na svoje mesto. S skrajne leve strani je bil uspešen Tomaževič. Dobrih 20 sekund kasneje je zadel še Svetina in tekma se je končala z zmago Železarjev s 4:2, ki so bili v skupnem seštevku na koncu boljši kar za 7 zadetkov. Z dobrim zaključkom tekme so si fantje priigrali lepo popotnico pred obračunom z drugo ekipo Celovčanov.

Komentar po zmagi je podal strelec dveh današnjih zadetkov, Blaž Tomaževič:

“Tudi v to tekmo smo šli tako kot v domačo. Hoteli smo zmagati. Nič nismo gledali na to, da smo bili pred tekmo v prednosti s 5:0. Linz je pokazal veliko boljšo predstavo kot na Jesenicah. Kljub temu smo bili boljši čez celo tekmo. Na koncu se je pokazal naš karakter, odigrali smo s srcem, tako kot znamo in na koncu zasluženo zmagali. Tako gremo lahko z dvignjenimi glavami iz Linza in se veselimo prvih treh točk v Alpski ligi. Zdaj se bomo spočili in pripravili na sobotno tekmo.”

Delite s prijatelji

Povezano