Author picture

Zmagovalni niz se po izjemni zadnji tretjini v Linzu nadaljuje

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v osmi tekmi alpske lige prišli do še sedme zmage. Za šesto slavje v nizu so v soboto zvečer v gosteh s kar 7:0 premagali zasedbo Linz Steel Wings.

Naša ekipa v zadnjem obdobju deluje neustavljivo. Za razliko od obračuna z novincem Unterlandom, ki je danes oddal sploh svoji prvi točki sezone, Jesenicam v regionalnem tekmovanju do zdaj ni bil kos noben tekmec. Vse širšemu naboru moštev, ki so morale našim borcem letos priznati premoč, pa se je zdaj pridružil še Linz.

Avstrijci so se sicer Železarjem kar dolgo dobro upirali. V prvi tretjini pa vseeno niso bili kos stalnemu pritisku podprvakov alpske lige. Ti so v enajsti minuti sprva povedli prek Žana Jezovška, ki v zadnjih tednih deluje neustavljivo. Vse ostale poskuse varovancev Gabra Glaviča pa je v uvodni tretjini tekme ubranil zelo aktivni domači vratar Sommer.

V drugih dvajsetih minutah so bile moči na ledu nekoliko bolj izenačene. Kar dvanajstkrat je moral posredovati naš čuvaj mreže Antti Karjalainen, ki pridno zbira tekme brez prejetega gola. Tokrat je na svoj račun dodal že četrto v tem tekmovanju. Prav tako dvanajst poskusov so v drugi tretjini proti nasprotnikovim vratom sprožili Železarji. Prav z zadnjim od njih pa je tik pred prekinitvijo našo prednost podvojil Eric Pance. In to kar z igralcem manj!

V zadnji tretjini so bili znova nevarnejši jeseniški hokejisti. In to še kako! Svojemu finskemu vratarju so odločilno pomagali pri branjenju svojih vrat. Linzu do konca obračuna niso ponudili skoraj nobene priložnosti. Na drugi strani pa so si jih cel kup ustvarili sami.

Kar pet izmed njih so Gorenjci tudi uspeli izkoristiti. V 50. minuti je še drugi gol z igralcem več na tekmi dosegel Rudolfs Polcs. Izjemno formo naših fantov ob powerplayju pa je že minuto pozneje s svojim drugim golom dosegel Žan Jezovšek. A izjemni napadalec Jesenic se tudi po svojem drugem zadetku večera ni ustavil. Že v 53. minuti je dopolnil hattrick in še enkrat več dokazal, da je trenutno v neverjetni formi.

A tudi to za izjemne jeseniške hokejiste ni bilo dovolj. V zadnjih minutah so tekmecu dokončno dokazali, da so poleg nedvomne kakovosti tudi bolje fizično pripravljeni. To je za s četrtim golom zadnje tretjine izkoristil Eric Pance, ki je prav tako zadel še drugič. Ob njegovem golu pa lahko omenimo, da je asistenco prispeval debitant v moštvu Andrei Galushkin. Piko na i je za končnih 7:0 v 59. minuti postavil Rudolf Polcs, ki se je Pancetu in Jezovšku pridružil med strelci vsaj dveh golov. Tako kot Pance je tudi Latvijec dodal dve asistenci. Toliko pa jih je zbral tudi mladi Ožbej Rep.

Železarji so se tako z goleado v zadnjih minutah več kot zasluženo veselili novih treh točk. Z njimi so se zdaj celo dvignili na vrh alpske lige. Naše moštvo zdaj v alpski ligi čaka malce daljši premor. Fantje bodo svojo pozornost preusmerili v celinski pokal. Prvo tekmo v Asiagu bodo v okviru priznanega mednarodnega tekmovanja odigrali v petek proti Istanbulu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano