Author picture

Znan je razpored tekem

Nova sezona Alpske hokejske lige se bo začela 21. septembra. V deveti izvedbi te lige, v kateri s precejšnjim uspehom nastopajo tudi HDD Sij Acroni Jesenice, bo sodelovalo štirinajst ekip, prvič pa se ji bo – kot je to že znano – kot predstavnik hrvaškega hokeja pridružil klub KHL Sisak. Tako bo v ligi tekmovalo šest ekip iz Italije, pet iz Avstrije, dve iz Slovenije ter ena iz Hrvaške.

Vsaka ekipa bo v rednem delu sezone 2024/25 odigrala 39 tekem. Novega prvaka bodo nato določili v play-offu.

V playoff se bo direktno uvrstilo najboljših 5 ekip

Deveta sezona Alpske hokejske lige bo potekala v novem formatu. Vsaka ekipa bo v rednem delu sezone odigrala 39 tekem, kar pomeni po tri tekme z vsakim klubom. Prvih pet ekip ima nato zagotovljeno mesto v play-offu, ekipe na mestih od šestega do enajstega pa se bodo morale pomeriti za preostale tri četrtfinalne vstopnice. Delitev na glavni in kvalifikacijski krog se torej v prihodnji sezoni ne bo več uporabljala.

Igralna dneva tekem četrtek in sobota

Tako kot v prejšnjih sezonah, bosta tudi v prihodnji sezoni glavna tekmovalna dneva Alpske hokejske lige četrtek in sobota. Zaradi logističnih in infrastrukturnih razlogov so tudi v prihodnji sezoni določena gostovanja, kar pomeni, da bodo občasne tekme odigrane tudi izven glavnih dni tekem.

Alps Hockey League logo

HDD Sij Acroni Jesenice

Železarji bodo sezono začeli v soboto, 21. septembra in sicer na gostovanju pri EC Bregenzerwald-u.
Prva domača tekma bo na sporedu v četrtek, 26. septembra, ko bodo Podmežaklo gostovali Hockey Unterland Cavaliers.
V soboto, 28. septembra, bo na vrsti še edina preostala septembrska tekma in sicer v gosteh pri EC Die Adler Stadtwerke Kitzbühel.

Tudi oktober se bo začel v tekmovalnem smislu na gostovanju – v četrtek, 3. oktobra bodo fantje gostovali v Salzburgu pri Red Bull Hockey Juniors.
Nato sledita dve domači tekmi – v soboto, 5. oktobra proti Wipptal Broncos Weihenstephan ter v četrtek, 10. oktobra proti HC Gherdeina valgardena.it.
V soboto, 12. oktobra sledi gostovanje pri EK Die Zeller Eisbären in tako dalje …

V prihodnjih dneh vam bomo pripravili pregledno grafiko vseh tekem rednega dela sezone, tačas pa kličemo le tisto znano:

ENA EKIPA, ENO SRCE!

spletna stran 3

Delite s prijatelji

Povezano